Ni som har hängt med i bloggen dem senaste åren vet att jag har försökt att lära mig att dricka kaffe, speciellt det senaste året? För det första så vet jag att min kropp behöver det för att vakna på morgonen (även om jag aldrig har druckit kaffe, men min kropp känner det ändå haha) och jag kör många långturer i bilen plus att jag jobbar i frisör branschen där man på varenda besök, vilket är ca 7-12 stycken om dagen, blir tillfrågad om man vill ha en kopp kaffe.

Jag har verkligen kämpat med det här för att lära mig, hur konstigt det än låter att man vill lära sig något man absolut inte tycker om, men det har inte gått. I somras när Jonas jobbade mitt på Karl Johan så kunde jag sticka inom och han gjorde någon form av Mocca, kaffe med mjölk och choklad som i mitt fall var betydligt mycket mer mjölk och choklad än kaffe och någon annan med kaffe och vanilj. Och det gick ner men det var inte gott men en bra start i alla fall.

Så jag har försökt att dricka kaffe på andra ställen med men ingen kan göra så god kaffe som Jonas  (och ni ska veta hur många gånger jag har tänkt tanken på att vad mycket en smakupplevelse kan förstöras för att den inte lagas rätt oavsett om det gäller mat eller kaffe), så det där med kaffe drickandet har legat på is fram till i söndags.

Vi har nämligen sagt att vi vill köpa oss en riktig kaffemaskin eftersom att Jonas är barista och det måste utnyttjas. Så kapselmaskiner var totalt uteslutna men jag har egentligen mest överlåtit den delen till Jonas eftersom att jag har noll kunskap om det men sagt att den kan få kosta lite om han nu ska ha det riktigt, ska det va så ska det va. Så vi har säkert tittat runt i flera månader och nu i helgen kom vi plötsligt fram till att det nog skulle bli en kapselmaskin i alla fall även om det är dyrare men man slipper massa kaffe söl och det är bara in med en kapsel och trycka på en knapp och för mig som är kaffeinkompetent är det heaven.

Så i helgen stog valet mellan en Tassimo, Dolce Gusto eller en Nespresso maskin.  Jag röstade först på en Tassimo eller Dolce Gusto just för att man kan göra så mycket mer än bara kaffe och att kapslarna går att köpa i vanliga matbutiker, Nespresso har bara kaffekapslar och går bara köpa i Nespresso butiker (vi har en i Oslo) eller på hemsidan (mer om den supersnabba servicen i ett annat inlägg) och det är ju lite krångligare. Men så har inte Tassimo eller Dolce Gusto en mjölksteamer utan bara mjölk kapslar vilket var helt oaktuellt, känns så sjukt ofräscht och onödigt? Så i syvende å sist så blev det en röd Nespresso Latissima, en tidig julklapp till oss båda!

Och nu ska ni höra! Jag har druckit minst en kaffekopp varje dag sedan dess och på kvällarna sitter jag liksom och längtar till att det ska bli morgon så att jag kan få dricka kaffe igen haha! Jag är så otroligt nöjd och Jonas är också så otroligt nöjd och var förvånad över hur gott kaffe det blir.

Så jag vill bara tipsa er alla om att Nespresso maskinerierna än så länge är värd varenda krona och ett riktigt hett julklappstips! Våran är helt fantastisk och jag undrar vad i hela fridens namn jag gjorde innan vi hade våran lilla Latissima, lite så som jag undrar vad i hela fridens namn jag gjorde innan jag fick min iPhone?

 

En röd Nespresso Latissima och 16 olika Nespresso kaffekapslar följde med, mjölkbehållaren är lätt att göra ren och man tar den enkelt av och kan sätta den i kylskåpet, himla praktiskt.

Ett stort plus var att vi fick den där lilla plexilådan till kapslar som står under maskinen av killen på Lefdal Alnabru som gav oss otroligt bra service! Och när vi åkte vi till Lefdal på Storo för att få kapselstället i svart gav dem oss också otroligt bra service och vi fick 100 kr rabatt på det snurrande kapselstället!

Jonas fick en pappa kopp i farsdag prelle och jag var avundsjuk, så med en ny kaffemaskin skulle även mamman i huset ha sin egna kopp ;) Våra fina koppar kommer ifrån Kremmerhuset!

 

Snipp, snapp, snut så var alla parenteser sagan slut!

Written by Malin Pousette - Visit Website

2 kommentarer till “My precious!”

  1. Visst er Nespresso kaffe godt! Jeg tror det å være den beste kapselmaskinen:) Nyt din kaffe, vel fortjent:) klem

  2. Den koppen har jag med! :) Pappamuggarna var slut förra året när jag fick min (köpte bestemot och bestefar till mina föräldrar) men då bör de ju fått in nya nu om din man fick sin i farsdagspresent! Jag känner mig lite extra bra när jag dricker ur min.. ;)
    Kaffe har jag aldrig fått för mig att dricka..jag dricker te som ger 3 ggr mer energi än kaffe istället, bättre för magen! Men jag blir lite sugen på en sån där maskin bara för att. Tokigt det kan bli.

Skriv en kommentar

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2013 Malin Suffusion theme by Sayontan Sinha