Retamax – anti-aging på boks!

Retamax er den kraftigste kremen uten reseptplikt i den nye serien ZO Medical fra Zein Obagi. Med over 1 % retinol (a-vitamin) gir den cellefornyelsen en real kickstart! Kremen forbedrer hudstrukturen og gjør den fastere, jevnere og klarere, og du kan se forskjell etter kun 6 ukers bruk. Retamax er et godt alternativ for deg som vil gjøre en forandring for huden men ikke har tid til like mye flassing og hudirritasjon som følger med tretinoinen (a-vitaminsyre).

Retamax

Litt om nøkkelingrediensene:
Retinol kombinert med biometiske proteiner og antioxidanter fra plante-stamceller reduserer synlige aldringstegn og beskytter huden mot fremtidig skade. Retinol stimulerer produksjonen av hudens egen fuktighetsgiver, hyaluronsyren, og av kollagenet som holder huden fast. Det biocellulære antioksidantsystemet blokkerer skade fra frie radikaler og beskytter hudcellenes DNA, samtidig som det sikrer vedlikeholdet av nye sunne hudceller. Mikroemulsjonteknologi gir rask og dyp levering av aktive ingredienser. I tillegg inneholder kremen et kjølende kompleks av menthol som gjør at den kjennes deilig svalende på huden.

vitamin c skin

Kremen kan brukes som en del av en behandlingskur over et bestemt antall uker, eller som en god nattkrem for å holde huden sunn og velfungerende. Styrke, og dermed effekt, av kremen reguleres enkelt med antall pump du bruker. Hva som egner seg best for din hud og dine behov kan du og din behandler avgjøre på en konsultasjon. Kremen koster kr. 1850,- og selges hos Teres Colosseum. Jeg anbefaler den som en del av den daglige hudpleien sammen med effektive renseprodukter og god solbeskyttelse.

Tørre vinterlepper?

sprukne lepperTørt og kaldt vinterklima viser seg fort på leppene. De blir tørre og såre, og vanlige leppepomader forverrer ofte problemet. Liprebuild fra ZO Medical er en avansert, terapautisk leppebehandling som gjenfukter og reparerer svært tørre, sprukne og rynkete lepper. I tillegg gjenoppbygger produktet volum og farge i leppene for et yngre utseende. Jeg har brukt produktet en drøy uke og merker allerede stor forskjell!

liprebuild

Virkning og nøkkelingredienser: 

 • Kremen hjelper til å holde på fuktigheten og tilfører naturlige fosfolipider og fettsyrer som virker mykgjørende.
 • Et avansert og patentert peptidkompleks øker mikrosirkulasjonen for å “plumpe” leppene, samtidig som den forbedrer form, struktur og gjenoppretter leppenes naturlige, rosa farge.
 • Kjølende komplekser roer og lindrer såre, tørre lepper og gir en lett smak av menthol.
 • Hydrolysert Sericin øker fuktigheten og stimulerer hyaluronsyre- og pre-kollagen-produksjonen for å reparere tørr og sprukken hudstruktur.
 • A- og E-vitamin og antioksidanter fra plantestamceller reduserer skade fra sol og forurensning.

Produktet skal anvendes morgen og kveld som behandling, og ellers ved behov. Selv bruker jeg det også under leppestift eller lipgloss når jeg skal føle meg litt ekstra fin!
Pris kr. 490,-. Kommer til Teres Colosseum i disse dager!

 

Velkommen til damenes aften

Torsdag 28. november 2013 kl.17.00-20.00
På TERES COLOSSEUM i Oslo

Etter braksuksessen i fjor ønsker vi å invitere deg til en ny damenes aften fylt med spennende foredrag, gode tilbud og morsomme overraskelser. Hovedtemaet vil være det nyeste innen hudforbedring, og våre kosmetiske sykepleiere, Erle Fjeldsaa og Caroline Morel, og plastikkirurg, Tomm Bjærke, vil være tilstede.

Det vil arrangeres både konkurranse og loddtrekning, og heldige vinnere stikker av med flotte premier fra Restylane og Obagi. Det blir også goodie-bags til alle som deltar.

Med andre ord – en kveld du ikke vil gå glipp av!

 zo medical

Påmelding gjøres per telefon 23 19 50 50, eller via mail til caroline.morel@teresckl.no.
Det er kun et begrenset antall plasser, så vær rask!

Uren hud?

Da er det viktig med riktige renseprodukter! Kviser (akne) og uren hud er en svært vanlig hudtilstand som rammer mange av oss i løpet av livet. Problemet kan gå over av seg selv, men hos enkelte vedvarer det over lengre tid og gir negativ innvirkning på selvfølelsen. Akne kan oppstå av en rekke ulike årsaker, men generelt kan man si akne skyldes en overproduksjon av talg kombinert med tilstopping av porene. Talget hoper seg opp og det blir dannet hvite og svarte hudormer (komedoner). Hudormer er forstadiet til akne – aknebakterier livnærer seg av talget, og ubehandlet kan hudormene dermed utvikle seg til betente kviser.

cebatrol

CEBATROL Oil Control Pads fra ZO Medical inneholder 2 % salisylsyre som effektivt reduserer talg og øker eksfolieringen av døde hudceller som tetter igjen porene. Salisylsyre har i tillegg antiinflammatoriske egenskaper som reduserer rødhet i huden. Mandelsyre bidrar til å gjenopprette og jevne ut hudoverflaten, mykgjørende komplekser beroliger huden, og triklosan tilfører ytterligere antibakteriell effekt. De innovative padsene brukes både for å behandle – og forebygge utbrudd av kviser og urenheter. Fås kjøpt hos Teres Colosseum!

 

Ny øyekrem fra ZO Medical: HYDRAFIRM

Hydrafirm Eye Brightening Repair Crème er en øyekrem spesiallaget for å minimere de klassiske synlige aldringstegnene rundt øynene. Den multifunksjonelle øyekremen både strammer opp slapp hud, og reduserer liner og rynker, mørke ringer og hovne øyne – alt du trenger i en øyekrem.

hydrafirm

Nøkkelingredienser:

 • Aktivt retinol (vitamin A) og biomimetiske proteiner stimulerer hudens naturlige kollagenproduksjon for å stramme opp huden og minske fine linjer og rynker
 • Retinol og kojic dipalmitat jobber sammen for å bryte ned eksisterende pigment og undertrykke pigmentproduksjonen for å fjerne ujevn pigmentering og mørke ringer
 • Coenzym A og koffein reduserer raskt hovne øyne ved å stimulere mikrosirkulasjonen og virke vanndrivende
 • Potente antioksidanter fra plante-stamceller beskytter den delikate huden rundt øynene for å forebygge fremtidig hudaldring

Multiproduktet kommer med en liten applikator på tuppen som gjør det lett å påføre og dosere kremen morgen og kveld. Den er utviklet av den anerkjente dermatologen Zein Obagi, og inngår i hans nye terapautiske hudpleieserie - ZO Medical.
OBS! På grunn av dens høye innhold av retinol er det vanlig å bli litt rød og irritert av kremen i en oppstartsfase. Dette er forbigående og betyr bare at de aktive ingrediensene virkelig jobber hardt i huden din!

øye

NYHET FRA OBAGI: Radical Night Repair Plus!

Endelig er den her – den mest potente kremen i ZO Skin Health serien; ZO Radical Night Repair Plus. Et kraftig anti-aging produkt som har gått en seiersgang i USA og som omtales som et “Beauty Breakout” av det amerikanse IN STYLE Magazine. Dette er potente saker!
Ossential-Radical-Night

Med hele 1 % innkapslet retinol (a-vitamin) bidrar ZO Radical Night Repair Plus til å gi en sunnere hud, med mer glød, fasthet og en jevnere overflate. ZO Radical Night Repair er lett å anvende og kan brukes både som nattkrem og som hjemmepeel. Hvilket program som passer best for deg avgjør du og din behandler sammen, og kremen selges kun på utvalgte klinikker med autoriserte behandlere.

Nyhet fra dr. Zein Obagi – ZO MEDICAL

Den anerkjente hudlegen Dr. Zein Obagi har i over tre tiår arbeidet med å utvikle behandlinger og hudprogram for å gjenopprette og ivareta en sunn og velfungerende hud. Obagis definisjon på god hudhelse er en myk, sterk, fast, klar, fuktet og sykdomsfri hud. Han anses som en pionèr på sitt felt, og er mannen bak det velkjente antiaging-programmet “Obagi Nuderm“. Videre har han hatt stor suksess med hudpleieserien ZO Skin Health, akneprogrammet Obagi Clenziderm og Obagi Rosaclear, et medisinsk behandlingsprogram for pasienter med hudsykdommen rosacea. Nå har han gort det igjen og utviklet en splitter ny hudpleieserie - ZO Medical.

zo medical

ZO Medical er en terapautisk hudpleieserie som kan behandle en rekke ulike hudproblemer, hudlidelser og kroniske hudtilstander. Serien består av produkter, protokoller og behandlinger basert på det seneste innen avansert, medisinsk hudpleieteknologi. ZO Medical kan brukes av alle, uavhengig av hudtilstand, alder, kjønn og etnisitet. Produktene og behandlingene tilbys eksklusivt av autorisert, medisinsk helsepersonell, og behandlingsprogrammet skreddersys for å passe til din hud. ZO Medical tilbys hos Teres Colosseum i Oslo.

healthy skin

Klem fra Erle :)

Har du kviser, arr eller uønsket pigment du vil dekke til?

Akne og kviser rammer på et eller annet tidspunkt 80% av de mellom 11 og 30 år. Ubehandlet kan det føre til arrdannelse, depresjon og sosiale problemer for de som er hardest rammet. Arr og kviser er vanskelig å dekke til, og bruk av feil kosmetikk kan forverre problemet.

colorescience

Colorescience er det siste nye innenfor mineralmakeup i Norge, og består av produkter laget av naturlige ingredienser og rene mineraler av høy kvalitet. Colorescience er spesialutviklet for å passe alle ulike hudtilstander, hudtyper og hudlidelser. Produktene inneholder solfaktor og hudvennlige ingredienser for å kunne gi en opptimal dekkevne samtidig som huden forbedres, beskyttes og korrigeres. Colorescience inneholder ingen kjemikalier, skadelige konserveringsmidler, alkoholer, mineraloljer, parfymer eller kjemiske solfiltre. Serien inneholder både primere, foundations, øyesminke, ulike typer løst og fast pudder, blush, lipglosser, maskara, brynspudder – faktisk alt du trenger innen makeup. Serien kan også brukes av pasienter som bruker Obagi Nuderm, har gjort kjemisk peeling eller fått utført injeksjonsbehandlinger der det er risiko for å få små blåmerker. 

best beauty products

Colorescience mineral corrector palette inneholder fem pressede mineralfarger designet for å skjule ujevnheter i huden. Har du kviser, arr, flekker, mørke ringer eller sprengte blodkar i huden du ønsker å dekke, er dette produktet for deg. Hver farge kan brukes alene, eller blandes med de andre for å få frem riktig tone. Sunne ingredienser beskytter skadet hud, og intense pigmenter dekker, korrigerer og gir et naturlig utseende. Nøkkelingrediensene er mikronisert sinkoksid, titandioksid og jernoksid.

cs corrector palette

Paletten har farger som lysner rødt, korrigerer rødt, blått, mørke blått, brunt og gult, og hvilken farge som korrigerer hva står beskrevet på baksiden av paletten. Produktet kan med fordel brukes av pasienter som plages med akne, da makeupen ikke er med på å tilstoppe porene og dermed forverre problemet. Nedenfor ser du før og etterbilder av en pasient som bruker Colorescience makeup:

cs beforecs after

Juni-tilbud til alle medlemmer av Teres Colosseum Kundklubb:


SOLPAKKE FRA OBAGI

solhatt


Kjøp Professional – C serum og Sun Shield SPF 50
få Physical UV block gratis!

Mer enn 80% av hudens aldring skyldes UVA – og UVB-stråler fra solen. Kombinasjonen av Sun Shield SPF 50 og Professional – C serum fra Obagi både beskytter og pleier huden:

- Beskytter huden mot UV-stråler og gir jevn brunfarge
-Gir ekstra beskyttelse til utsatte områder, arr og mørke flekker
-Forebygger solskader

Pris kr. 1700,- (du sparer kr. 500,-)!

obagi sunblock

Ikke medlem av Teres kundeklubb? Send teres til 2242, velg Teres Colosseum som din klinikk, og få eksklusive medlemstilbud på din mobil. I tillegg blir du med i trekningen av et gavekort på kr. 500,- hver måned.
God sommer!

Forebygg smilerynker med Azzalure

Endelig er sommeren her og den deilige solen varmer. Men etter den søte kløe kommer ofte den sure svie. UV-stråler fra solen kan skade elastiske fibre i huden og gi økt rynkemønster ved øynene. Mysing mot solen underbygger dette, noe som fører til at mange av oss utvikler linjer og rynker raskere om sommeren enn om vinteren.

azzalure-wrinkle-treatment

Har du tegn til begynnende linjer rundt øynene kan du forebygge at disse setter seg permanent med behandling med Azzalure (botulinum toxin type A). Botulinum toxin er et bakterielt protein som injiseres i små doser rett under huden. Azzalure blokkerer nerveimpulsen til muskelen slik at den slapper av, og huden over glattes dermed ut. Behandlingen medfører lite ubehag, og du kan gå tilbake til daglige gjøremål umiddelbart etter. Effekten er forbigående, og varer normalt i 3-5 måneder. Behandlingen utføres hos Teres Colosseum.

ELASTIderm-eyecreme

For et optimalt resultat anbefaler jeg å kombinere behandlingen med en god øyekrem som styrker bindevevet og strammer opp huden under øynene, for eksempel Obagi Elastiderm. For å unngå solskader er det viktig å beskytte seg med en god solfaktor, gjerne med et C-vitamin serum under. Under ser du før – og etterbilder etter bruk av Elastiderm øyekrem:

Elastiderm_before_after_15174909_std

 Klem fra Erle =)

Pasienthistorier

Det beste med jobben er fornøyde pasienter! Under skriver Mari om behandling av trette øyne med Restylane:

“Jeg har lenge vært plaget av poser under øynene, og syntes at dette fikk meg til å se både sliten og eldre ut. Jeg kom tilfeldigvis over et innlegg som Erle hadde skrevet om Restylane. Jeg er i utgangspunktet skeptisk til kosmetiske justeringer, men syntes dette så veldig ufarlig ut. Det var også et pluss at behandlingen kan ha effekt i opptil et år. Jeg har ikke angret! Jeg føler at jeg ser mer uthvilt ut, og har fått et glattere uttrykk rundt øynene. Jeg vil nesten gå så langt som å si at jeg ble 5 år yngre av de to stikkene.”
Mari, 37 år

 

Tusen takk for god tilbakemelding =)

 

behandling tear throgh

Ønsker du deg silkemyk hud til sommeren?

ZO Oraser Body Emulsion er vår mest populære kroppskrem, og dette er ikke uten grunn. Den funksjonelle fuktighetskremen inneholder blant annet melkesyre, retinol, ceramider og mykgjørende ingredienser – ingredienser som i tillegg til å bevare fuktigeheten i huden, hjelper til med å forbedre hudtone og hudstruktur samtidig som dens eksfolierende egenskaper gjør ru, tørre områder myke igjen. Antioksidanter beskytter huden mot forurensning, sol og frie radikaler. Resulatet: en silkemyk hud!

oraser body emulsion

Kremen passer for både kvinner og menn, og skal brukes morgen og kveld for et optimalt resultat. Nettavisen www.side2.no har også lagt sin elsk på produktet og kåret den til sin favoritt. Mer om dette kan du lese her. Kremen selger vi på Teres Colosseum og koster kr. 790,-.

Klem fra Erle =)

Eye Camouflage – min favoritt concealer!

Eye Camouflage fra Colorescience er et vidunderprodukt enhver sminkepung bør inneholde. Eye Camouflage er en dekkende concealer med lysreflekterende pigmenter som effektivt skjuler mørke ringer og lysner områdene rundt øynene. I tillegg inneholder den virksomme peptider og kraftige antioksidanter som hjelper til med å forbedre og stramme opp huden rundt øynene. Concealeren kan også brukes ellers i ansiktet, blant annet for å dekke rødhet og skjule pigmentflekker, og for å fremheve kinnben, amorbue og øyebryn.

eye camouflage 2

Litt om ingrediensene:
- Palmitoyl Oligopeptid virker stimulerende på kollagenproduksjonen i tillegg til å være fuktighetsgivende
- Vitamin E, vitamin C og grønn te-ekstrakt nøytraliserer frie radikaler og beskytter huden mot UV-stråler og forurensning
- Betakaroten, som er rik på vitamin K, reduserer mørke ringer rundt øynene
- Proteiner fra blå og grønne alger gir næring til huden og er rike på antioksidanter
- Hvete betaglukan virker antiinflammatorisk, roer ned huden og reduserer rødhet

Vidunderproduktet får du kjøpt hos Teres Colosseum, og koster kr. 185,-.

Klem fra Erle =)

Nyhet på solbeskyttelses-fronten!

Jeg kan aldri skrive nok om solbeskyttelse. Mange slurver med å gjenta påføring av solkrem utover dagen som følge av at de ikke ønsker å ødelegge makeupen. Med ColoreScience Sunforgettable har du ingen unnskyldning lenger – nå kan alle påføre solbeskyttelse hele dagen! 

sunforgettable

Vi har fått inn ColoreScience Pro Sunforgettable SPF 30 og 50. Dette er en solfaktor utformet som løst mineralpudder, og fås både med – og uten farge. Pudderet kommer i en applikator med egen kost på tuppen, og er dermed meget enkelt å påføre gjennom dagen. Det gir en glatt og jevn finish og kan også brukes for å friske opp makeupen gjennom dagen og matte ned blanke områder. Nøkkelingrediensene er sink oksid og titan dioksid, noen av de best dokumenterte fysiske UV-filtrene på markedet. Sunforgettable kan også brukes på barn. Selv bruker jeg fargen Medium Perfectly Clear SPF 30. Den passer perfekt i vesken, og i sommermånedene påfører jeg pudderet hver 2.-3. time, så lenge det er dagslys ute. Sunforgettable har fått rankingen “Active” av The Skin Care Foundation i USA, noe som vertifiserer 80 minutters holdbarhet i vann. Forutsetningen er en jevn og dekkende påføring. ColoreScience leveres av Hudhelse, distributøren av Obagi Nuderm og ZO Skin Health i Norge. Du får kjøpt det her på Teres Colosseum.

Klem fra Erle =)

Få bort sinnarynken med Azzalure

Hva forårsaker rynker?
Når du ler, rynker brynene, konsentrerer deg eller myser, trekker ansiktsmusklene dine seg sammen, slik at det dannes rynker og linjer. Ettersom du eldes, mister huden elastiteten, og linjene kan bli dypere og vises permanent i huden din. Bekymringsrynker (“sinnerynker”) mellom øyebrynene kan bli spesielt merkbare, slik at du ser sint eller bekymret ut selv om du ikke er det.

rynker

Hvordan behandle ansiktsrynker?
Uttalte ansiktsrynker kan korrigeres med kirurgi, ved å injisere fillermateriale (som Restylane) eller legemidler (som botulinum toksin type A), eller gjennom en kombinasjon av disse metodene. Hvilken metode som er riktog for deg er avhengig av hvor rynkene befinner seg og hvor kraftige de er.

azzalure

Hva er Azzalure?
Azzalure (botulinum toxin type A) er et bakterielt protein. Små doser av dette stoffet injiseres rett under huden, i muskelen som behandles for å redusere rynkene. Azzalure blokkerer nerveimpulsen til muskelen slik at den slapper av, og huden over glattes dermed ut. Andre nervefunksjoner, som berøringssansen i huden, påvirkes ikke. Behandlingen utføres med tynne nåler og forårsaker minimalt med ubehag. Du kan gjenoppta daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen. Den første effekten av Azzalure-behandlingen begynner å synes innen 2-3 dager. Den varer normalt i 3-5 måneder, noen ganger lenger.

azzalure før og etter

Hva er risikoen og bivirkningene forbundet med botulinum toxin-behandling?
Bivirkninger som observeres etter behandling av bekymringsrynker retter seg normalt etter reaksjoner på innsstikkstedet, som hevelse og blåmerker. Det er også mulig du får hodepine samme dag. I sjeldne tilfeller kan botulinum toxinet spre seg rundt bekymringslinjene og dermed føre til uønsket og forbigående tunge øyelokk. Slike bivirkninger opptrer vanligvis i løpet av første uken etter injeksjonene, og har mild til moderat alvorlighetsgrad. Risikoen for potensielt farlige bivirkninger er svært lav, men kan øke hos pasienter med svelgeforstyrrelser, visse nevromuskulære lidelser eller eksisterende lungeproblemer. I sjeldne tilfeller kan allergiske reaksjoner oppstå. Det er derfor viktig at du informerer din behandler om du lider, eller har lidt, av noen sykdommer, eller dersom du behandles med legemidler. Om uønskede bivirkninger oppstår må du informere din behandler.

Sommer og Obagi Nuderm

Nå er sommeren like rundt hjørnet, og om du går på fullt Obagi Nuderm program er det lurt å gå over på et mildere sommerprogram som ikke gjør deg like utsatt for UV-stråler. På dagen anbefaler jeg å bytte ut Exfoderm med ZO Ommerse Daily Renewal Crème. Dette er en funksjonell fuktighetskrem som gjør mer enn bare å bevare hudens fuktighet. Kremen er fullpakket med retinol, kraftige antioksidanter og lindrende ingredienser som leveres gradvis i løpet av dagen for å reparere hudbarrieren og forynge huden. Kremen er godt egnet til daglig bruk og for deg med en litt rød og irritert hud. For optimal beskyttelse brukes den sammen med Professional- C Serum og Sunshield SPF 50.

Obagi-Ommerse-Daily-Renewal-Creme

På natten kan du gå over fra a-vitaminsyre til ZO Ommerse Overnight Recovery Crème. Dette er en dyptvirkende krem som lindrer, beroliger og gir næring til huden, og den naturlige motvekten til en aktiv dag. Men du sover arbeider retinol med å redusere fine linjer og rynker, ceramider gir næring, og beroligende ingredienser demper rødhet og irritasjon i huden.

Ommerse-Overnight-Recovery-Creme

Mai-tilbud til alle medlemmer av Teres Kundeklubb:

Forebygg tidlig hudaldring med smart solbeskyttelse!

I mai har vi tilbud på SUN SMART DUO KIT fra ZO Skin Health til alle våre klubbmedlemmer. Kitet består av Ossential Daily Power Defense for daglig DNA-reparasjon og antioksidantbeskyttelse, og Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30 for optimal solbeskyttelse og jevnt underlag for sminke. Pris kr. 1990,- til alle medlemmer av Teres Kundeklubb
Du sparer hele 610,-

 duo kit

Ikke medlem av Teres Kundeklubb?

Send teres til 2242, velg Teres Colosseum som din klinikk, og få eksklusive medlemstilbud på din mobil. I tillegg blir du med i trekningen av et gavekort på kr. 500,- hver måned.

Behandling av hender

I siste utgave av Spabeauty skriver jeg om behandling av hender. Hendene våre gjennomgår aldringsprosesser på lik linje som ansiktshuden vår, derfor opplever mange å få aldersflekker og tynn hud også på hendene etterhvert som de blir eldre. Nedenfor kan du lese om hvordan man kan behandle hender for å gjenopprette en sunn og frisk hud!

Spabeauty forside

20130226-095621.jpg

20130226-105128.jpg20130226-105111.jpg

20130226-105120.jpg

20130226-100123.jpg

20130226-100130.jpg

 ingalill hender

Hud og sminke

Forrige uke ble jeg intervjuet av en journalist fra VG´s www.minmote.no. Hun hadde spørsmål angående sminke og holdbarhet, og hvilke hudproblemer som kan oppstå dersom man bruker sminke som har gått ut på dato. Dette er viktige spørsmål, og noe alle som bruker sminke bør tenke over. Artikkelen kom ut i går og du kan lese den her :)

sminke-holdbarhet-topp

 

Endelig er den tilbake!

ZO Skin Health Offects Exfoliating Polish er et produkt mange har trykket kjært til sitt bryst. Den deilige ansiktsskrubben blir stadig mer populær verden over, derfor har ZO Skin Health den siste tiden faktisk hatt problemer med å produsere nok. Ventelistene har vært lange, men nå kan jeg glede dere med at vi endelig har fått ny leveranse fra USA, og at den savnede skrubben er på lager igjen. Exfoliating Polish inneholder magnesiumkrystaller som eksfolierer døde hudceller og gir huden en renere, glattere og jevnere hudoverflate.
A-, C- og E-vitaminer gir kraftig beskyttelse mot frie radikaler fra sol og forurensning, og retinyl palmitate jobber aktivt i huden for å øke cellefornyelsen. ELSK!

exfoliating polish

Hva med en oppdatering snart?

Kjære lesere

stress

På grunn av tidsklemmer både jobbmessig og privat har bloggen dessverre blitt nedprioritert den siste tiden. Men slapp av, jeg kommer sterkere tilbake med nye tips og innlegg om hud og hudpleie så snart som mulig. Følg også med for kommende konkurranser der dere kan vinne deilige hudprodukter.

Klem fra Erle :)

Laserbehandling og medikamentbruk

Laserbehandling benyttes blant annet for å fjerne uønsket hårvekst, sprengte blodkar og noen typer pigmentflekker. Har du tatt laser tidligere vet du at visse forhåndsregler må tas før du legger deg på behandlingsbenken. På grunn av at laseren tas opp i pigment (farge) skal du ikke ha vært i solen, brukt selvbruningskrem eller tatt solarium før behandlingen, da dette øker risikoen for forbrenning. Også etter behandlingen skal du være forsiktig med sol for å unngå utvikling av pigmentflekker (postinflammatorisk hyperpigmentering). Gravide og ammende skal ikke behandles, og om du bruker p-piller må du være ekstra forsiktig, da visse typer p-piller også gir økt risiko for utviklig av pigmentflekker.

hårfjerning

Er det så noe mer du trenger å tenke på? Oh yes. Er du under medisinsk behandling må du huske å opplyse om dette før behandling. Noen typer medikamenter kan nemlig øke hudens følsomhet for lys. Ta antibiotikumet “Trimetroprim” (brukes til behandling av urinveisinfeksjon) for eksempel. Leser du i pakningsvedlegget under bivirkninger vil du finne følgende: Vanlige (≥1/100 til <1/10): Gastrointestinale: Kvalme, oppkast, glossitt. Hud: Kløe, utslett. Mindre vanlige (≥1/1000 til <1/100): Blod/lymfe: Eosinofili, leukocytopeni. Hud: Urticaria. Sjeldne (≥1/10 000 til <1/1000): Blod/lymfe: Agranulocytose, megaloblastanemi, trombocytopeni. Gastrointestinale: Diaré, pseudomembranøs kolitt. Hud: Fotosensibilitet, eksfoliativ dermatitt, erythema multiforme, Stevens-Johnsons syndrom, toksisk epidermal nekrolyse. Immunsystemet: Anafylatiske reaksjoner, angionevrotisk ødem, allergiske/overfølsomhetsreaksjoner. Lever/galle: Kolestatisk ikterus. Nevrologiske: Aseptisk meningitt. Øye: Uveitt. Øvrige: Feber. Hyperkalemi kan forekomme.

At huden blir fotosensibel betyr at den blir overfølsom mot lys, og derfor at du må beskytte deg godt mot solen for å ikke utvikle pigmentflekker og solskader. På samme måte kan en laserbehandling gi stygge skader i huden dersom du samtidig bruker medikamenter som øker fotosensibiliteten i huden. Er du i tvil kan du gå inn på www.felleskatalogen.no og søke opp preparatnavnet – der vil du finne alle rapporterte bivirkninger. Du kan også rådføre deg med din behandler. Videre er det viktig å ta i betraktning hvor lenge du må vente etter avsluttet medikamentkur før du kan påbegynne  laserbehandlingen. Dette avhenger av hvor kraftig medikamentet er og hvor lenge du har brukt det. I noen tilfeller holder det å vente 14 dager etter avsluttet kur, mens andre ganger må man faktisk vente opptil 6 måneder. Et eksempel på dette er bruk av Roaccutan tabletter (a-vitaminsyre i tablettform) som brukes i behandlingen av akne (kviser). Laserbehandling og kjemisk peel kan først startes 6 måneder etter avsluttet Roaccutan-kur.

hudsensibel

Har du lest siste nummer av Stella?

I månedens utgave av Stella Magasinet kan du lese om hvordan du med små og effektive grep kan få en real kickstart på 2013. Både kjærligheten, tidsklemma, vennegjengen, kostholdet og karrieren tas for seg i artikkelen om hvorfor 2013 skal bli ditt beste år hittil. Og så har vi selvsagt SKJØNNHETEN. På side 55 finner du enkle, konkrete tips på hvordan du ivaretar og pleier en sunn og vakker hud. Løp og kjøp :)

Rød og irritert hud?

Dette kan være symptomer på rosacea. Rosacea er en relativt vanlig hudlidelse som rammer mellom 5 og 10 % av befolkningen. Dette er en kronisk hudtilstand som kjennetegnes av rødhet i ansiktet, spesielt på kinn, nese, hake og panne. Vedvarende varme og irritasjon i huden er også vanlig ved denne lidelsen, noen får i tillegg kviselignende utbrudd og nupper i ansiktet, samt sårhet og irritasjon i øynene. Har man et eller flere av disse symptomene, bør man ta kontakt med en hudspesialist for vurdering.

Årsaken til rosacea er enda ikke kjent, men man går ut i fra at miljø og arv kan være årsaker. Det er først og fremst personer med lys hud som får rosacea. Kvinner har tre ganger så stor sjanse for å utvikle tilstanden som menn, og de første symptomene oppstår vanligvis etter fylte 30 år. Enkelte faktorer kan utløse eller forverre tilstanden, blant annet sol, krydret mat, alkohol, ekstreme temperaturer og stress. Riktig behandling kan lindre og redusere symtomene.

Obagi Rosaclear fra Obagi Skin Health er en medisinsk kremserie utviklet for å roe ned og dempe rødhet og irritasjon i huden. Serien består av flere produkter basert på milde ingredienser uten parfyme, olje og alkohol. Alle produktene er dermatologisk – og allergitestet.

 

Obagi Rosaclear Gentle Cleanser er en mild og drøy rens med aloe vera. Den fjerner skånsomt smuss og talg, og er godt egnet for rød og irritert hud. Den skummes godt inn i ansiktet, skyldes av med lunkent vann og brukes morgen og kveld.

Obagi Rosaclear Hydrating Complexion Corrector er en ansiktskrem som inneholder aloe vera, arnika, allantoin og sea whip – ingeredisenser som roer og lindrer irritert hud. I tillegg inneholder kremen mica, et pigment som demper rødhet. Kremen brukes på røde og irriterte områder etter behov.

Obagi Rosaclear Skin Balancing Sun Protection SPF 30 er en solfaktor spesielt utviklet for rødflammet og irritert hud. Den innehodler sinkoksid og titanoksid som gir meget god beskyttelse mot UV-stråler og forebygger solutløst irritasjon i huden.

For pasienter som i tillegg til rødme og hudirritasjon har det karakteristiske, kviselignende rosacea-utslettet, kombineres kremprogrammet med en reseptbelagt gel som brukes morgen og kveld til utbruddet er under kontroll. Alle medisinske kremprogram følges opp med kontrolltimer og veiledning av helsepersonell som er utdannet i programmet.

Tørr vinterhud?

Fukt huden innenfra med hyaluronsyre! Hyaluronsyre forekommer naturlig i huden og er et stoff som binder fuktighet. Kroppens egenproduksjon av hyaluronsyre avtar fra 25-års alderen og vi får tørrere hud. Dette gjør også at kollagenproduksjonen avtar, noe som fører til at huden taper elastisitet. Huden blir slappere, og de første rynkene og linjene oppstår

Gjennom injeksjoner med Restylane Skinboosters kan hudens elastisitet og struktur forbedres ved at huden fuktes fra innsiden. Restylane Skinboosters er basert på hyaluronsyre. Behandlingen booster huden med fukt samtidig som den øker vår egenproduksjon av kollagen, slik at huden får et friskere og sunnere utseende med mer glød.

Restylane Skinboosters brukes vanligvis i ansikt og på hals, bryst og hender – områder som lett utsettes for mye sol. Har du solskadet, grov hud er hudprogrammet Obagi Nuderm perfekt å kombinere med Restylane Skinboosters for en totalforbedring av huden. Hudpleie er tidkrevende, derfor er vintermånedene fine til å starte behandlingen for å få en sunn og frisk hud til sommeren.

Å kjenne seg fresh

Jeg har en veldig takknemlig jobb. Og det jeg liker aller best er de fornøyde og glade kundene som virkelig stråler med fornyet selvfølelse etter behandling. Ofte er det kun en liten “quick-fix” som skal til for å få en pasient til å føle seg mye freshere. Akkurat dette skriver Sessan om på sin blogg, og innlegget kan du lese her.

Vinneren av konkurransen er….

…. Rebecca Ravneberg! Gratulerer så mye, du har vunnet det herlige øyevippeserumet ElastiLash fra Obagi. Serumet gir deg lengre og fyldigere vipper på kun 6 uker. Tusen takk til dere andre som har deltatt i konkurransen, det kommer flere sjanser i 2013!

Klemmer fra Erle

Julegavetips!

Er du sent ute med julegavene i år? Hvorfor ikke kjøpe et gavekort hos Colosseumklinikken? Gavekortet kan brukes på alle våre behandlinger, både kirurgiske og kosmetiske, og på våre unike hudprogram fra Obagi, ZO Skin Health og Sesderma. Gavekortet er en flott julegave til foreldre, venner, søsken og kjærester, og du bestemmer selv hvilket beløp du ønsker å gi bort. Har du spørsmål om noen av våre behandlinger kan du gjerne sende meg en mail: erle.haviken.fjeldsaa@teresckl.no eller ringe klinikken på telefon 23 19 50 50.

Klemmer fra Erle

20121210-145847.jpg

Mine favoritter!

Brrrrr, det er kaldt! Og derfor perfekt tid for innekos og egenpleie! I dag har hele kroppen fått den omsorgen den fortjener med følgende favorittprodukter:

1. Redken Hair Cleansing Cream renser hår og hodebunn for olje og stylingprodukter, og er perfekt for å forberede håret til en god hårkur.

2. Obagi Foaming Gel fjerner sminke og gjør huden min ren og klar uten urenheter.

3. L´oreal Exfotonic Exfoliating Body Scrub fjerner nupper og døde hudceller og gjør hele kroppen silkemyk.

4. Jeg har disse skrubbevottene fra Vita til å skrubbe med når jeg bruker Exfotonic – da tar den enda bedre!

5. Exfoliating Polish fra ZO Skin Health fjerner døde hudceller, reduserer store porer og jevner ut hudtonen i ansiktet.

6. Elastiderm øyekrem fra Obagi strammer opp huden rundt øynene og forebygger og behandler rynker og fine linjer.

7. Ossential Growth Factor Serum fra ZO Skin Health fornyer og forynger huden min gjennom natten, og forebygger rynker og linjer.

8. Kroppskremen Oraser Body Emulsion fra ZO Skin Health forhindrer tap av fuktighet, fjerner døde hudceller og gjenvinner hudens ungdommelige tone og tekstur. Huden blir deilig myk!

 10. Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor reparerer skadet hår og styrker ditt eget. Denne er kåret til verdens beste hårkur 10 år på rad!

Beskytte huden i vinter med Professional C-serum fra Obagi

Nå kommer kulda! Jeg har tidligere skrevet om kuldekremer og hva det er viktig å tenke på når du skal beskytte huden din i kulda. Kaldt og tørt klima gjør at huden lett blir tørr og sprukken om vinteren. En kuldekrem beskytter deg ikke mot kulde, men den kan hjelpe deg med å holde huden myk og smidig dersom du bruker den riktig. Hudlegene anbefaler kremer med lavt eller intet innhold av vann, og da kan et oljebasert serum være en god kandidat.

Obagi Professional C-serum kommer i styrkene 5 %, 10 % og 20 %. C-serum 20 % gir meget god beskyttelse mot UVB-stråler og er en god venn i de solfylte månedene. Obagi C-serum 10% er mer oljebasert enn C-serum 20 %, og et fint hjelpemiddel for å holde huden myk og smidig også på vinteren slik at den ikke blir tørr og sprekker opp. Jeg vil anbefale deg å bruke serumet under en god solfaktor med høyt innhold av sink og lavt innhold av vann, slik at du også beskytter huden mot UV-stråler. Husk å smøre deg i god tid før du går ut for at vannet i kremene skal rekke å fordampe fra huden, minimum 30 minutter før er en god huskeregel. Skal du ut på ski i bitende kulde bør du i tillegg beskytte utsatte områder som kinn, nese og lepper med en ren fettkrem du får kjøpt på apoteket, det er også lurt å knytte et varmt skjerf over nesen.

GOD HELG :)

Konkurranse!

Ønsker du deg fyldigere og lengre øyevipper? Det kan du få på under 6 uker med vippeserumet ELASTILash Eyelash Solution fra Obagi.
Og nå har du sjansen til å vinne det fantastiske produktet!

ELASTILash er et av familiemedlemmene i den populære ELASTIderm-serien fra Obagi, og er utvilket for å skape fyldigere og øyevipper. Obagi ELASTILash inneholder peptider som styrker dine egne vipper og stimulerer til økt vekst av nye. Resultatet er at dine egne vipper blir tykkere og lengre, og nye vokser frem fortere. For at du ikke skal få uønskede sideeffekter som svie og irritasjon, er ELASTILash dermatologisk og opthalmologisk testet. Den påvirker ikke fargepigmentet i øyne, vipper eller øyelokk. Obagi ELASTILash påføres enkelt som en våt eyeliner langs øvre vippekant hver kveld.

Nedenfor ser dere før – og etterbilder av vakre Helene som har brukt serumet i ca. 8 uker. Resultat: sterkere og fyldigere vipper. Legg også merke til den tydelige forskjellen på hudkvaliteten hennes. Her er det selvfølgelig Obagi som er hemmeligheten!

20121125-123333.jpg

20121125-123422.jpg

Alt du trenger å gjøre for å vinne er å:

1. Dele konkurransen og like Beauty By Erle på facebook
2. Skrive navn og mailadresse i kommentarfeltet så den heldige kan kontaktes

Vinneren trekkes søndag 16. desember. Serumet er også en populær julegave :)
Lykke til!

Pssst… Julegavetips!

Den deilige julen nærmer seg med stormskritt, og her skal du få et julegavetips som garantert vil falle i smak både hos kvinner og menn, venner og venninner, foreldre, besteforeldre, søsken, kjærester… (you name it), nemlig den ekslusive kroppskremen Oraser Body Emulsion fra ZO Skin Health by Zein Obagi. Det er ikke bare jeg som elsker denne kremen, nettavisen www.side2.no har også trykket den til sitt hjerte og kåret den til sin favoritt. I artikkelen skriver de følgende:

“ZO Skin Health Oraser Body Emulsion

Dette lover produktet: Dette er uten tvil den beste fuktighetskremen tilgjengelig uten resept. Den forhindrer tap av fuktighet og gjenvinner hudens ungdommelige utseende, tekstur og tone med retinol, ceramider og emollients. En antioksidant-rik krem med melkesyre som gjør utsatte områder mykere. Dette er næring fra topp til tå. Hvis du bruker Oraser ® Body Emulsion umiddelbart etter barbering, vil huden din prikke i ca 5 sekunder. Det er bare melkesyren som jobber.

Påfør over hele kroppen (fra halsen og ned), etter dusjing, mens huden fortsatt er litt fuktig. Spesiell oppmerksomhet kan gis til albuer, knær og føtter.

Pris: 790 kroner

Side2 mener: Denne fuktighetskremen er noe utenom det vanlige. Når du smører denne på spesielt tørre områder på huden vil du merke umiddelbar virkning. Vi testet kremen på litt sår hud under armene, og etter kort tid var huden helt silkemyk igjen. Kremen lukter ikke spesielt godt, men det spiller ingen rolle, så lenge den jobber så bra i huden som det den gjør. Flasken koster litt, men hvis du bruker den mest på de utsatte tørre partiene på kroppen, vil den vare lenge. Dette er en krem som virkelig er å anbefale, og det er lett å bli hekta, når du oppdager hvor fantastisk den er på huden din.”

Jeg bruker selv kremen, og huden min blir herlig babymyk. Jeg merker også at nupper på armer og ben er sterkt redusert i forhold til hvordan det var før jeg startet behandlingen. Investerer gjerne litt ekstra tid på å gi kroppen en god skrubb i dusjen. Dette øker eksfolieringen av tørr hud og døde hudceller slik at kremen penetrerer dypere i huden og virker mer effektivt. Prøv - og nyt det silkeglatte resultatet! Når det gjelder lukten har kremen nylig gjennomgått en oppfriskning, og heretter kommer den med en freshere, mer sitruslignende duft. Så nå både lukter – og kjennes det deilig å smøre inn hele kroppen. Har du spørsmål om Oraser Body Emulsion eller å ønsker å kjøpe produkt? Send gjerne mail til erle.haviken.fjeldsaa@teresckl.no.

Lest siste nummer av Spabeauty?

I går fikk jeg en hyggelig overraskelse, nemlig siste utgave av skjønnhetsmagasinet Spabeauty. Spabeauty er et fagblad rettet mot spa- og skjønnhetsbransjen, med formål å informere om trender og nyheter innen kjerneområdene spa, hud, kropp, hår, negler og kosmetisk medisin. I denne utgaven er vår vellykkede “Health & Beauty” kveld fra september omtalt, noe som var utrolig moro å lese! Magasinet finner du på de fleste spa – og skjønnhetsklinikker landet over. 

20121121-092351.jpg

20121121-092341.jpg

 

20121121-092327.jpg

 

 

Nuderm Exfoderm Forte – endelig i Norge!

Det finnes utallige anti-age hudprodukter der ute, ofte bedyret med kompliserte navn og kjemiske formuleringer, som lover mirakuløse resultater på huden i løpet av kort tid. Men virker de? Vel, både ja og nei. Det finnes det flere ingredienser som gjentatte ganger er vitenskapelig dokumentert å ha gode effekter på huden, men for en vanlig forbruker er det dessverre vanskelig å skille effektive produkter fra dårlige. Så det lureste du gjør er å ta en titt på ingredienslisten.

AHA-syrer  - alfahydroksysyrer, som glykolsyre og melkesyre, er eksempler på ingredienser som gir synlig forbedring av hudkvaliteten ved regelmessig bruk (i høye nok konsentrasjoner, vel å merke – virkestoffene bør ikke ligge nederst på ingredienslisten). Disse naturlige syrene kalles gjerne fruktsyrer, og utvinnes fra henholdsvis sukkerroer og syrnet melk. Glykolsyre og melkesyre er de to minste alfahydroksysyrene, noe som gjør at de kan trekke dypt ned i huden der de styrker bindevevet og øker produksjonen av hyaluronsyre. Syrene hjelper huden med å bli kvitt døde hudceller samtidig som de gjør underhuden tykkere og mer motstandsdyktig. Alfahydroksysyrer har derfor effekt både mot hudaldring og urenheter.

Obagi Nuderm Exfoderm er en eksfolierende krem som øker avskallingen av døde hudceller, særlig i områder med grov og forhornet hud, slik at aktive stoffer kan trenge bedre inn. Dette bidrar også til at tilstoppede porer, en vanlig årsak til kviser, åpnes. Resultat: en klarere, jevnere og sunnere hud. Exfoderm inneholder fytinsyre, en fruktsyre som er mildere enn AHA-syrer. Exfoderm egner seg både for normal og sensitiv hud, og ble i 2011 kåret til best i test av www.abcnyheter.no.

Nå har også Obagi Nuderm Exfoderm Forte endelig kommet til Norge. Denne inneholder AHA-syrer, hele 6% glycolsyre og 4% melkesyre, noe som gjør den sterkere enn eksisterende Exfoderm. Eksfoderm Forte eksfolierer enda bedre enn Exfoderm, slik at også pasienter med en grov og fet hud får raske, synlige resultater. På samme vis som Exfoderm gir bruk av Exfoderm Forte økt eksfoliering av døde hudceller slik at cellefornyelsen fremmes og resultatet blir en klar, jevn og sunn hud. Et nytt, fast bidrag til min daglige hudpleie, helt klart!

 

 

 

Smykkelansering

På lørdag møtte jeg den eksentriske og stilfulle bloggeren Alain Pouey som var så elskverdig å ta oss med til Sugar Shop Smykkestudio på Briskeby. Anledningen var presentasjon av månedens smykkedesigner, Karoline Skotte. Den allsidige og dyktige gullsmeden/smykkedesigneren viste sin funklende, vakre nye kolleksjon med edle stener og perler. Nydelige smykker in my new favorite jewelryshop - absolutt verdt et besøk <3

20121112-135733.jpg

20121112-135803.jpg

Kuldekrem – trenger jeg det?

Vinteren er godt i gang, og du har kanskje begynt å merke dette på huden allerede. Den blir tørrere og strammere, og sprekker opp mye lettere enn den gjør om sommeren og høsten. Kulde og tørr luft medvirker til tørr hud, og jeg får stadig flere spørsmål fra kundene mine angående kuldekremer. Er det viktig å bruke kuldekrem? Og hva er egentlig en god kuldekrem? Kuldekremer er et omdiskutert tema, og effekten dertil. Derfor følger en liten oppklaring nedenfor: 

Først litt om huden. Det er forskjell på tørr hud og fuktfattig/dehydrert hud.Tørr hud innebærer mangel av fettstoffer i huden og reduksjon i hudens evne å holde på fuktighet. Dehydrert hud hentyder at huden ser tørr ut og mister elastisitet når man er dehydrert (ikke har nok væske i kroppen). De fleste av oss har normal blandingshud og får bare problemer med tørr hud i forbindelse med høst og vinter. De som i utgangspunktet har tørr hud, bør velge kremer som hjelper huden til å produsere fuktstoffer. Dersom huden er fuktfattig, bør man styre unna for fete kremer og heller gå for produkter som binder fuktigheten i huden.

Så til kuldekremene. En vanlig fuktighetskrem har ofte et høyt innhold av vann, mens en kuldekrem gjerne har et høyt fettinnhold og lavt eller intet vanninnhold. En kuldekrem skal beskytte huden slik at den holder seg myk og smidig og ikke blir tørr i kaldt vær. Den legger seg som et beskyttende lag utenpå, og reduserer fordampingen av fuktighet fra huden slik at den blir mindre tørr. En generell anbefaling for å beskytte huden om vinteren blir derfor å bruke fete kremer med lavt vanninnhold, eventuelt helt vannfrie produkter, når du skal ut i kulden. Sjekk ingredienslisten når før du kjøper krem: står ingrediensen “aqua” (water) først eller tidlig i listen, betyr det at kremen inneholder mye vann og dermed ikke egner seg så godt som kuldekrem.

Kuldekrem vil imidlertid ikke beskytte mot eller forhindre frostskader. Beskyttende kremer kan gi en falsk følelse av trygghet, som igjen kan føre til økt risiko for forfrysninger om man unnlater å beskytte seg på annen måte. Helt tette kremer sperrer også fukten inne i huden, så når du svetter og blir fuktig, kan fukten i verste fall fryse i huden under kremen og resultere i fryseskader. Plagg som dekker huden er det aller beste når det er veldig kaldt, og den viktigste beskyttelsen mot kulde er lue, skjerf og votter.

Vi trenger altså ikke hundre prosent vannfrie produkter om vinteren. Men se an temperaturen – skal du ut på fjellet i 20 kuldegrader og sterk vind er det nemlig litt annerledes. Da kan kuldekrem være et godt alternativ for å beskytte utsatte områder som kinn, lepper og nesetipp. I slike ekstremvær kan den vanlige fuktighetskremen din fryse på huden, og gjøre at kulden fortere kjøler ned huden og skaper fryseskader. En forfrysning i ansiktet kan føre til varige endringer i huden som sprengte blodkar eller pigmentforandringer.

Har du problemer med tette porer og urenheter kan en kuldekrem forverre dette. Uren hud har ofte godt av lettere kremer med lite fett. Skal du bruke en kuldekrem som inneholder vann, bør du smøre deg i god tid før du går ut, slik at vannet får tid til å fordampe fra huden før du går ut i kulden. En god huskeregel er å smøre seg et par timer før du går ut, slik at vannet fra kremen har rukket å fordampe. Du skal ikke smøre deg rett før du går ut eller mens du er ute.

Så er det selvfølgelig like viktig, vinter som sommer, å få i seg nok drikke i løpet av dagen samt gode fettstoffer gjennom kosten for å hindre dehydrering og uttørring av huden.

Klem fra Erle <3

Kampanje!

Partysesongen er rett rundt hjørnet, og mange ønsker en liten oppfriskning før julebordet. I den anledning kjører Colosseumklinikken november-kampanje med hele 25 % rabatt på behandlinger med Restylane ut måneden!

Restylane er en filler basert på hyaluronsyre, en syre som finnes naturlig i kroppen fra før. Restylane brukes blant annet for å redusere rynker og fine linjer, gjenopprette tapt volum, fremheve ansiktskonturer, gi fyldigere lepper og for å stramme opp slapp og uelastisk hud.

Ønsker du å bestille time eller har spørsmål rundt behandlingen kan du ringe klinikken på telefon 23 19 50 50 eller sende en mail til erle.haviken.fjeldsaa@teresckl.no.

Mange klemmer fra Erle =)

 

Er du sur, eller?

Etterhvert som vi eldes mister huden elastisitet og fasthet. Støttende fettvev reduseres og siger nedover, og vi begynner å få rynker og linjer. De vertikale linjene som med tiden oppstår i ansiktet kalles gjerne de triste linjene. De trekker ansiktet vårt nedover, og får oss til å se slitne og gamle ut. Tenk deg selv hvordan en trist klovn ser ut – linjene i ansiktet hans peker nedover.

 

De horisontale linjene våre er de glade linjene. De løfter ansiktet vårt og får oss til å se yngre og gladere ut!

 

Vi har også underliggende muskler som trekker i vevet og dermed er med på å skape triste linjer, blant annet nedenfor munnvikene. Disse musklene drar munnvikene nedover og kan få selv den blideste person til å se direkte sur ut. Ved å injisere små doser Botulinum toxin i disse musklene kan vi få de til å slappe av, slik at de ikke lenger trekker like hardt i munnvikene. Resultatet er at munnvikene får et løft, noe som gir et gladere og mer imøtekommende uttrykk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tap av underliggende fettvev kan også få munnvikene til å henge. Et slikt volumtap kan erstattes med en volumgivende fillerbehandling. Restylane er en filler som bygger på hyaluronsyre – en syre som finnes naturlig i kroppen fra før. Hyaluronsyren binder væske og gir volum til vevet, og effekten varer i opptil 12 måneder. Ofte vil en kombinasjon av filler – og toxinbehandling gi det beste resultatet.

Førstkommende lørdag, 13. oktober, holder vi åpent på Colosseumklinikken for behandlinger med Restylane og Botox. Ønsker du å bestille time kan du sende mail til erle.haviken.fjeldsaa@teresckl.no, eller ringe klinikken på telefon 23 19 50 50.

Kosttilskudd for huden

Begynner huden din å bli blass og tørr? Du er ikke alene – surt og kaldt høstvær setter nemlig sine spor! Noe av det første som skjer når vi blir kalde er at blodkarene i huden trekker seg sammen. Dette fører til redusert blodsirkulasjon til huden, som dermed får mindre tilførsel av væske og viktige næringsstoffer. Resultat: grå og sliten hud..

Ommerse Overnight Recovery Crème fra ZO Skin Health er en rik, dyptvirkende krem som lindrer, beroliger og nærer huden - den naturlige motvekten til en aktiv dag! Mens du sover arbeider retinol (vitamin A) med å redusere fine linjer og rynker, samtidig som ceramider gir næring til cellene. Beroligende ingredienser demper rødhet og irritasjon i huden. En av mine mange favoritter!

Det er også lurt å pakke seg inn i et varmt, lunt skjerf og dra det godt over nesen for å gi huden ekstra beskyttelse mot ruskeværets påkjenninger. Og husk solfaktoren, folkens - UVA strålene er like sterke året rundt!

 

Oppskrift på perfekte vipper

20120929-140554.jpg

Ingredienser:

 1. ELASTILash Eyelash Solution fra Obagi
 2. MaxFactor Eyebrightening Mascara
 3. Make Up Store Dark Sapphire Glitter Eyeliner

Fremgangsmåte:

Påfør ELASTILash Eyelash Solution på vippekanten hver kveld. Dette serumet stimulerer til økt vekst av nye vipper og styrker dine egne, og gir tykkere og lengre vipper på kun 4-6 uker. Fremhev vippene, samt din egen øyefarge, ytterligere med MaxFactors Eyebrightening Mascara. Finnes for blå, brune og grønne øyne. Forvandle hverdags-makeupen til en glamorøs party look med Make Up Stores Dark Sapphire Glitter Eyeliner, og du blir garantert kveldens blikkfang!

 

Lørdagsåpent!

Lørdag 13.oktober holder vi lørdagsåpent her på Colosseumklinikken. Denne dagen har vi timer til kosmetiske behandlinger med Restylane og Botox. Overlege dr. med. Helge Einar Roald, spesialist i plastisk kirurgi og generell kirurgi, har også ledige konsultasjonstimer denne dagen. 

Ta kontakt på telefon 23 19 50 50 eller send mail til erle.haviken.fjeldsaa@teresckl.no for timebestilling.

Therapautic Moisturizer – en venn i nøden

Høsten er i gang for fullt, og det er sikkert mange av dere Obagi Nuderm brukere som merker dette på huden. Jeg merker det hvertfall på pasientene mine! Kald og tørr luft gjør huden tørr og stram, og dette gjelder spesielt for deg som er i oppstartsfasen. På konsultasjonstimen lærte du at du IKKE skal tilføre huden unødig mye fukt, da dette kan være med på å gjøre hudcellene late og innaktive. Så hva i all verden gjør du da???

Obagi Clenziderm Therapautic Moisturizer er en fuktighetskrem rik på glycerin, som beroliger og lindrer tørr og sår hud. Denne fuktighetskremen hører til Clenziderm-settet – et behandlingsprogram mot kviser – men kan også fint kombineres med Obagi Nuderm programmet. Kremen kan du bruke lokalt på spesielt tørre områder, som typisk er rundt munn og øyne. Glycerin binder og holder på fuktighet, og kremen er utformet slik at den ikke virker tilstoppende på porer. Therapautic Moisturizer har reddet meg mang en gang, og er en fast følgesvenn i vesken!

Stor suksess med “Health & Beauty”

Torsdagens “Health & Beauty” event gikk over all forventning. Lokalene på Bagel & Juice i Vika fylte seg raskt opp med spente og forventningsfulle damer. Prestasjonsangsten var også stigende. Alle fikk en boblende velkomstdrink og muligheten til å smake på de nydelige cupcakesene til Ingrid fra Hancock Cupcakes. På hvert av glassene var det knyttet et rosa silkebånd med nummer, og for mange heldige ble dette lykketallet til en av de flotte premiene vi loddet ut på slutten av kvelden.

Førstemann ut på foredragsfronten var meg, og jeg holdt presentasjon om Restylane og Obagi medisinsk hudpleie. Her viser jeg noen før – og etterbilder av de ulike behandlingene på PowerPoint.

Deretter var det Solvår og Bettinas tur. Solvår driver Sol Permanent Make-up på Majorstuen, og Bettina er en av hennes dyktige behandlere. Solvår har trykket Make-up merket RIPAR COVER til sitt bryst, og Bettina viste oss hvilke unike muligheter du har med disse produktene – live sminket hun over tatoveringen til en medbrakt modell for oss, og vi kunne faktisk ikke se den etterpå! Dette er makeup for deg som har noe du ønsker å skjule (for eksempel arr, fødselsmerker, tatoveringer, pigmentflekker, ect.), men det kan også brukes som vanlig hverdags make-up. We like!

Etter Solvår og Bettina hadde vi en kort pause før vi gikk over til helsedelen. “MAD”-jentene fortalte oss om naturproduktet hvetegress, og hva et daglig tilskudd kan gjøre for kropp og helse. Bare å se på disse jentene var inspirasjon nok i seg selv – for noen sterke kropper! 

Siste mann ut var Helle Bornstein fra Smart Trening. Helle jobber som personlig trener og lever etter filosofien om at man må trene og spise SMART for å få gode resultater. På første konsultasjon hos en SMART trener må du ut med alle dine hemmeligheter – hva du spiser (og da mener hun også den lille sjokoladen ingen som ingen legger merke til), når du spiser, hvordan du sover, hvordan du liker å trene, om du IKKE liker å trene i det hele tatt – alt skal frem! Dere skal på forhånd definere hva som er ditt mål med treningen, slik at dere kan finne frem til det riktige treningsprogrammet for deg og jobbe sammen mot dette. Og folkens – du må gjøre som Helle sier i minst 6 måneder for å få resultater, en fast rumpe kommer ikke etter bare én uke!

Helle og hennes SMART-team viste oss enkle, effektive øvelser til inspirerende musikk. Jeg gleder meg til å prøve en time hos henne! Da de var ferdige hadde vi det store gavedrysset der premier fra Restylane, Obagi, Celine Engelstad, SMART trening, Hancock Cupcakes, Make A Differense with Wheatgrass, Bagel & Juice, Makeup Store ++++ ble loddet ut. Alle jeg har snakket med i etterkant var veldig fornøyde med kvelden, og vi har allerede blitt spurt om gjentakelse! Dette vil vi gjerne fortsette med, så jeg oppfordrer dere til å sende meg flere tilbakemeldinger på hva dere likte godt og hva dere ønsker å høre mer om til neste gang :)

Masse klemmer fra Erle

 

Growth Factor Serum – hudforyngelse på boks!

Fra slutten av 20-årene går cellefornyelsen saktere og huden begynner å eldes. Dette forårsaker blant annet fine linjer og rynker, slapp hud, mørke flekker og en mer ujevn hudtone. For å vekke cellene slik at de igjen kan fungere optimalt kreves store mengder av aktive ingredienser, for eksempel retinol, peptider og antioksidanter. Retinol er et annet navn for vitamin A, som gjentatte ganger er klinisk bevist å være den mest effektive ingrediensen i et hvert hudforyngelsesprogram.

 

 

ZO Ossential Growth Factor Serum er en del av ZO Skin Health programmet, utviklet av den anerkjente dr. Zein Obagi. ZO Skin Health er et mildt, men effektivt, anti-aging program, og brukes for å redusere fine linjer og rynker, ujevn hudtone og store porer, samt for å vedlikeholde en sunn og velfungerende hud og forebygge tidlig hudaldring.

Growth Factor Serum bruker retinol, aminosyrer og peptider for å stimulere cellefunksjonen og få huden til å produsere mer kollagen. Det er det mest effektive topiske produktet vi har på klinikken som ikke er reseptbelagt, men som allivevel gir synlige hudforbedrende resultater. Det kan derfor også brukes av gravide og ammende, og i tillegg slipper du unna plagsomme bivirkninger som rødhet, tørrhet og flassing. Den myke, beroligende gelen påføres ansikt, hals og utringning hver kveld. For best resultat anbefales serumet å brukes i kombinasjon med ZO Skin Health hudprogram.

 

 

Foryngende Restylane behandling

Forrige uke behandlet jeg moren til Josefine som skriver den flotte bloggen, Prinsessans Dagbok. Bruk av sovemaske har ført til mindre elastisk hud i mellomansiktet, noe som har plaget pasienten svært. Dette har vi behandlet med Restylane, og nå er hun kjempe førnøyd med resultatet. Før – og etter bilder og hva vi har gjort kan du lese om i dette innlegget, og legg merke til hvordan hun nå stråler igjen!

Klem fra Erle

 

GRAFFITI DECONSTRUCTED

Fredag var vi på åpningen av Jon Løvøens utstilling, “Grafitti Deconstructed” på TM51 på Grünerløkka. Lokalene fylte seg raskt opp med glade mennesker. DJ Rune Lindbæk snurret plater og skapte god stemning, og med høy boblefaktor utviklet denne kvelden til seg til en skikkelig fest!

Jeg fikk sneket meg til et bilde med kunstneren..

 

Kunstnerens bedre halvdel, Eline, og meg på den røde løperen.

 

Et av de mange mesterverkene.

 

Lillesøster, Tuva, var glad for å være med.

 

 

 

 

 

“Health & Beauty” kveld fullbooket!

Det har vært enorm interesse for “Health & Beauty” kvelden vår, og nå er vi allerede fullbooket! Men fortvil ikke. For de som ønsker er det fortsatt mulig å sette seg på venteliste. For å registrere deg på venteliste sender du mail til erle.fjeldsaa@mail.com,  så kontakter vi deg dersom vi får noen avbookinger.

Klem fra Erle :)

 

 

Løp og kjøp Stellamagasinet

I september utgaven av livsstilsmagasinet Stella har jeg blitt spurt om å stille som kilde til en sak om hudpleie. I artikkelen “Fuktige forberedelser” kan du lese om hva du bør gjøre for å beskytte og ivareta huden din i de kalde høst-månedene som venter oss fremover.

Stella – Indre Styrke. Ytre Stil. finner du i butikkhyllene nå!

God lesing :)

Klemmer fra Erle

“Health & Beauty” kveld i Oslo!

Kjære damer!

Torsdag 20. september arrangerer vi en ”Health and Beauty” kveld for dere på
Bagel & Juice i Vika. Det hele starter kl. 19.00, og vi kommer til å holde på frem til ca. 21.00. Det blir servert noe godt i glasset og goodiebags til alle som kommer!

Agenda
Som navnet tilsier skal kvelden handle om helse og skjønnhet, og i den anledning har vi samlet en rekke dyktige foredragsholdere for å gi deg en variert og innholdsrik aften:

Jeg, Erle Haviken Fjeldsaa, jobber som kosmetisk sykepleier på Colosseumklinikken, og skal fortelle dere om  medisinsk hudpleie og hva du kan gjøre for å få huden din til å stråle.

 

 

 

 

 

Permanent makeup artist Solvår Hegge har bred erfaring med bruk av teknikker både for permanent makeup og for medisinsk tatovering. Hun skal vise deg hvilke utrolige resultater hun får med permanent makeup, og i tillegg skal hun fortelle oss om en ny innovativ type mineral makeup som du aldri har sett maken til!

 

 

 

Supermat er i vinden som aldri før. Supermat er matvarer som inneholder ren, høykonsentrert næring. Inkluderer du supermat i kostholdet, vil du oppleve at du får større overskudd, mer energi og bedre helse. Rebecca Mahboubi og Mojgan Heydari er jentene som trykket hvetegress til sitt bryst og har fått dette fantastiske produktet til Norge. “MAD” jentene skal fortelle oss om hvorfor alle bør drikke hvetegress og hva dette kan gjøre for helsen vår.

 

Helle Bornstein er personlig trener og gründer av Smart Trening. Hennes konsept fokuserer på trening, terapi, kosthold og coaching. Hennes mål er å formidle og inspirere til en Smart Livsstil. Til daglig underviser hun på Smart Trening på Bislett i Oslo, ved siden av å jobbe som treningsekspert for VG, der hun skriver ukentlige treningsspalter. Denne kvelden skal Helle lære oss mer om kosthold og trening.

 

 

Ingrid Hancock Bjerknes, gründer av Hancock Cupcakes og hjernen bak de deilige cupcakes´ene som har tatt Norge med storm, skal presentere sitt helt nye konsept for oss denne kvelden. Gled dere…

 

 

Og ikke nok med det: På slutten av kvelden har vi flere konkurranser med mange fine premier. Celine Engelstad, min favoritt smykkedesigner, har til anledningen gitt oss et av sine vakre smykker som vil bli loddet ut denne kvelden. Heldige vinnere stikker av med eksklusive hudprodukter fra Obagi, og vi har også flotte premier fra Restylane til en samlet verdi på over 20.000 kroner!

 

 

 

 

Med andre ord – dette kommer til å bli en knallkveld! Vi håper at du kommer, og ta gjerne med en venninne eller to. Inngang er gratis, og påmelding med fullt navn, mobilnummer og antall personer sendes på mail til erle.fjeldsaa@gmail.com. På grunn av begrenset antall plasser er det “førstemann til mølla” – prinsippet som gjelder.
Så meld deg på i dag – dette vil du ikke gå glipp av!

Masse klemmer fra Erle

Teres Nobel (Nobel Clinic) med nye hjemmesider: www.nobelclinic.no

i likhet med colosseumklinikken er Teres Nobel en del av Teres-kjeden. Teres Nobel het tidligere Nobel clinic, og er nå plukket ut til å være den første i kjeden som får nye hjemmesider. i den anledning lurer vi på hva dere synes om siden?
ta en titt nedenfor:

www.nobelclinic.no

Arbeidet med å lage nye hjemmesider har pågått i lang tid. Det er mange ting man må ta hensyn til i en slik prosess og mange kompromisser som må inngås. Per i dag har Nobel-klinikken dessverre ikke online timebestilling, men det kommer.

Det aller viktigste er å ha brukernes behov som førsteprioritet. Webben er til for brukerne/pasientene, ikke for de ansatte. Hvilken informasjon trenger pasientene før, under og etter en behandling? Hvilken informasjon trengs for at besøkende skal velge akkurat denne klinikken? Hvordan skal man bruke bilder på en slik hjemmeside? Hvordan skal man sikre seg at brukerne finner frem?

På Nobel tilbys plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger. Dette er en oversikt over de vanligste behandlingene:

Hva synes du om Teres Nobels nye hjemmeside? Kom gjerne med kommentarer!

Klem fra Erle :)

30% avslag på hver tredje behandling

Vi på Colosseumklinikken ønsker oss faste og fornøyde kunder. Derfor gir vi hele 30% avslag på hver tredje kosmetiske behandling + gratis konsultasjon som en del av vårt lojalitetsprogram. Hos oss får du behandling av autoriserte spesialister innen kosmetisk, medisinsk hudpleie.

 

Bli den beste utgaven av deg selv!
På Colosseumklinikken kan vi hjelpe deg med:

Restylane
Leppeforstørrelse
Soft facelift med volumgivende fillere
Jane Iredale makeup
Botox mot rynker 
Botox mot overdreven svette
Hårfjerning ved skjemmende hårvekst
Sprengte blodkar i ansikt og på ben
Sklerosering
Uønsket pigmentering
Hudforyngende behandlinger
Medisinsk peeling
Medisinsk hudpleieprogram
Rosacea
Kviser

Har du spørsmål til noen av behandlingene eller ønsker en konsultasjonstime? Send en mail til erle.haviken.fjeldsaa@teresckl.no eller ring Colosseumklinikken på 23 19 50 50 for en uforpliktende samtale!

Sprengte blodkar

Mange er plaget med skjemmende blodkar på bena, såkalte spindelvevsårer, som kan oppstå av forkjellige årsaker. Det vanligste er at det går i arv, det vil si at noen i nær familie har samme problem. Men det finnes også andre årsaker, for eksempel medisiner, svangerskap eller rask vektøkning. 

I dag kan mye gjøres med dette problemet. Dersom årene er store og knudrete og du har smerter, bør du oppsøke lege. Da kan en operasjon muligens er det riktige for deg. Dersom blodårene er kosmetisk skjemmende og overflatiske, kan disse ofte behandles effektivt med sklerosering.

Sklerosering foregår ved at et lokalirriterende stoff, aethoxysklerol 1% blandet med glukose, injiseres inn i de aktuelle blodårene. Dette irriterer åreveggen slik at blodårene klapper sammen og hindrer blodgjennomstrømming. Karene vil dermed bli blodtomme og lite eller ikke synlige. Nålene som brukes er svært tynne, noe som gjør behandlingen lite smertefull. Metoden er velegnet til karstørrelse på opp til 2-3 millimeter. Avhengig av størrelsen på karene kan en trenge gjentatte behandlinger. En må regne med i gjennomsnitt 2-4 behandlinger med ca. 4 ukers intervall, og opp mot 40-70% bedring.

Etter behandling vil det behandlede området være rødt og hovent. Det vil også kunne klø litt. Det er forbigående og vil gå over etter kort tid. Karene blir så harde og blå/svarte. Dette er ett godt tegn, og tyder på at behandlingen har virket. Karene vil dermed bli mer fremtredende en tid etter behandlingen før det koagulerte blodet gradvis skilles naturlig ut av kroppen. Dette tar normalt fra 6 til12 uker. I noen tilfeller kan pasienten oppleve svak, brun pigmentering på området som er behandlet. Dette er fargestoff fra jernet i blodet og vil forsvinne med tiden. Det kan i visse tilfeller ta opp til flere måneder før karene har trukket seg helt tilbake og misfargingen forsvinner.

Kompresjonsstrømper må tas på umiddelbart etter avsluttet behandling. Strømpene skal være på de første to døgn, deretter kan de tas av om natten de påfølgende 2 ukene de skal brukes. Trening skal unngås for å hindre økt blodgjennomstrømning i karene som er behandlet.

Karene som er fjernet er borte permanent, men man kan likevel danne nye. Dersom du er arvelig disponert for dette problemet, er sannsynligheten for at du danner nye blodkar stor.  For å opprettholde resultatet er det fordelaktig å beskytte huden mot ekstrem kulde eller varme, og unngå harde støt og annen sterk mekanisk påvirkning. Det er også en fordel å bruke kompresjonsstrømper forebyggende dersom du står eller går mye, eller om du skal ut på flytur.

Vi behandler ikke gravide og ammende, diabetikere og personer med hjerte/karlidelser eller lungesykdom. Personer som bruker blodfortynnende midler skal heller ikke behandles.

Nå skal jeg også få fyldigere øyevipper!

20120823-113452.jpg

I dag var Ida fra Hudhelse, leverandøren av Obagi Medical Products, hos oss på Colosseumklinikken. Vi hadde en spennende workshop, og Ida presenterte flere nyheter og kampanjer som vil komme ut over høsten. Blant annet kommer to helt nye Obagi Nuderm produkter til Norge. Vi gleder oss!

Men det beste av alt var den fine gaven Ida hadde med til oss. Janett, Silje og jeg fikk nemlig hver vår Obagi ElastiLash Eyelash Solution. ElastiLash er et vippeserum som gir tykkere og lengre vipper på bare 6 uker. Den inneholder peptider som styrker dine egne vipper og stimulerer til økt vekst av nye. Passer perfekt med min nye maskara, jeg kan nesten ikke vente med å begynne! I kveld skal jeg ta før-bilder, og fortsettelsen kommer om 6 uker. Følg med… ;)

Maskara som fremhever øyefargen din

Jeg har vært så heldig å få prøve ut en fantastisk ny maskara, og nå er jeg avhengig!
Max Factors Eye Brightening Tonal Black Mascara er designet og utviklet for å fremheve din naturlige farge. Serien består av tre individuelle maskaraer, en for hver øyefarge: Black Pearl for dype brune øyne, Black Sapphire for intense blå, og Black Ruby for glitrende grønne. Den unike formelen inneholder lysreflekterende partikler og perle-tonede farge pigmenter som reflekterer lyset for å berike øyenfargen din. Maskara-basen er sort, og Max Factors kjente Masterpiece-børste sørger for å gi glamorøse, voluminøse og definerte vipper uten å klumpe.

I love it!

Trenger du en hudoppfreshing etter sommeren?

Sommeren setter sine spor på huden. Sol, saltvann og vind gjør huden tørr og slapp, og for mange kan det være til god hjelp å booste huden med en skikkelig vitamininnsprøytning for å få tilbake fukt og glød. Jeg har tidligere skrevet om C-VIT Radiance Glowing Fluid fra Sesderma – en deilig ansiktslotion som gir huden fukt og beskyttelse, samtidig som den stimulerer kollagenproduksjonen som gjør huden fast og stram. I tillegg gir kremen en nydelig glød, og lukter friskt og godt av søt appelsin. Skjønne Josefine har nå blitt en trofast bruker, og du kan lese hva hun skriver om den her.

 

Soft facelift – ansiktsløft med filler

Etterhvert som vi blir eldre mister ansiktet volum og huden blir slappere. Dette er et resultat av den naturlige aldringsprosessen. Tap av volum og symmetri kan få ansiktet til å virke smalt og avmagret, og enkelte ser eldre ut enn de faktisk er.

Vanlige aldersforandringer består blant annet i tap av fylde i lærhuden, og skyldes redusert bindevevsproduksjon. Kollagenet vi har i huden er det som gjør den fast og stram. Når kollagenproduksjonen reduseres blir huden tynnere og mindre elastisk, og rynker og linjer begynner å komme frem. Huden produserer mindre olje og hudcellenes evne til å holde på fukten minskes, noe som hurtigere fører til dehydrering av huden. Vi får også tap av volum i dypere deler av huden. Fettvevet under som hjelper til med å fylle ut ansiktet reduseres gradvis, og huden henger og rynkes enda mer. Til og med skjellettet endrer struktur og form etterhvert som vi blir eldre, og dette er genetisk bestemt. I tillegg har vi tyngekraften som “hjelper til” med å trekke huden nedover.

Det er ikke aldersforandringer alene som gir rynker. Overdreven soling, dårlig kosthold, manglende mosjon, røyking, stress og miljømessige forandringer er alle faktorer som påvirker hudens tilstand, og som ofte gir strukturforandringer og pigmentflekker. Selv den stillingen du ligger i når du sover har betydning for hvordan din hud eldes.

Hvis du føler at kirurgi er å gå for langt, er soft facelift er behandlingen for deg. Restylane består av kunstig fremstilt hyaluronsyre, en syre som finnes naturlig i kroppen fra før, og brukes for å gjenopprette tapt volum og gi deg et fyldigere, jevnere og sunnere utseende. Injeksjon av filler med hyaluronsyre stimulerer også til gjenoppretting av ditt eget kollagen i huden.

Restylane fyller ut rynker, lepper og gjenoppretter volum f.eks. i kinnben, rundt øynene, i mellomansiktet og rundt munnen, og i hake/kveve-partiet. På denne måten får du et yngre og mer definert utseende. Ettersom behandlingen består av injeksjoner, er risikoen for alvorlige bivirkninger veldig liten. Man kan få blåmerker, en viss hevelse og noe smerte i de behandlede områdene. De fleste vil kunne gå på jobb allerede dagen etter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan også kombinere ulike behandlinger som i tillegg til volum gir fastere hud, reduksjon av muskulære rynker, og en forbedret hudstruktur og hudtone uten pigmentflekker.

I hele august kjører vi Restylane-kampanje på Colosseumklinikken, med 25% avslag på alle behandlinger. Ta gjerne kontakt på mail erle.haviken.fjeldsaa@teresckl.no for ytterligere informasjon, eller om du ønsker en gratis og uforpliktende konsultasjonstime.

Klem fra Erle :)

 

Antioksidant-beskyttelse fra Sesderma

Enten du har en fantastisk, sunn og flott hud eller har problemer med kviser, rynker og linjer, pigmentflekker, ect., så trenger alle hudtyper beskyttelse. UV-stråler fra solen, forurensning, dårlig livsstil, stress, røyking, alkohol samt selve aldringsprosessen i seg selv, er alle faktorer som påvirker huden vår og gradvis gjør den eldre. Med riktig solfaktor og gode antioksidanter kan du både forebygge og redusere tidlig hudaldring.

C-VIT Mist fra Sesderma inneholder ascorbinsyre – den mest stabile formen av vitamin C – vitamin A og vitamin E. Alle disse antioksidantene er gjentatte ganger bevist å gi den beste beskyttelsen og synlige effekten på huden. Vitaminene er innkapslet i små nanosomer som gir de evnen til å penetrere dypt ned i huden der hudcellene kan påvirkes. 

C-vitamin nøytraliserer frie radikaler og beskytter huden mot UV-stråler. Det øker kollagenproduksjonen, revitaliserer huden og bedrer fuktbalansen. Regelmessig bruk forebygger linjer, rynker og pigmentflekker, samt gir huden fornyet spenst og en frisk og sunn hudtone. Kan brukes av alle hudtyper. I tillegg dufter den deilig av appelsin, og kjennes fresh og svalende på huden!

Kunstutstilling

Neste uke åpner kunstutstillingen “3 kvinner – 1 utstilling” på Briskeby. Jeg var på åpningen av Bente Kystad Syrs forrige utstilling, “Uten en rød tråd“, og ble helt forelsket i bildene hennes! Denne damen er utrolig dyktig, og bruker mange spennende teknikker. Galleriet åpner tirsdag 21.august kl. 18, og utstillingen varer frem til 2. september.
Dette bør dere få med dere!

20120815-124449.jpg

Oslo Fashion Week

I går var jeg så heldig å bli invitert til Oslo Fashion Week og visningene til Kristine Vikse og Tina Steffenakk Hermansen, TSHJosefine og jeg hadde en topp kveld med noe godt i glasset, goodiebags og et fantastisk bra show fra de beste plassene på første rad! Nedenfor kan du se noen av bildene fra visningene (skjønner forresten at jeg må skaffe meg et speilreflekskamera til neste gang…)

20120815-100626.jpg

20120815-100645.jpg

20120815-100655.jpg

20120815-100712.jpg

20120815-100723.jpg

20120815-100735.jpg

20120815-100753.jpg

20120815-100840.jpg

20120815-100853.jpg

20120815-100904.jpg

20120815-100915.jpg

20120815-100931.jpg

20120815-100947.jpg

20120815-101645.jpg

20120815-100958.jpg

20120815-101006.jpg

 

Jane Iredale Mineral Makeup

Rene mineraler gir et rent resultat! Jane Iredale er kjent som “The Skin Care Makeup”, og er den mest tekniske og avanserte makeupen i verden.

Jane Iredale makeup har optimal dekkevne, er vektløs og føles silkemyk på huden. Makeupen er enkel å påføre, smitter ikke av, er vannavstøtende, og holder lenge uten behov for oppfriskning. Den lindrer rødhet, og gir frisk naturlig glød. Concealer, foundation og pudder er rike på vitaminer og antioksidanter, og har SPF 20 som beskytter mot både UVA- og UVB stråler. Produktene er så trygge å bruke at serien med alle sine fordeler er anbefalt av plastikkirurger og dermatologer verden over. Les mer om Jane Iredale Mineral Makeup her.

Jane Iredale mineral makeup inneholder ikke kunstige fargestoffer, kjemiske konserveringsmidler, parfyme, eller fyllstoffer som talkum. Makeupen er oljefri og ikke-komedogen. Alle produktene er hypoallergeniske og ikke testet på dyr. Hvert produkt har vært gjennom allergi- og kliniske tester, for å bekrefte at de ikke kan irritere huden. Fordelene med mineral makeup er mange, og selv de med sensitiv hud kan bruke Jane Iredale mineral makeup.

Colosseumklinikken har, i tillegg til hverdagsmakeup, produkter fra Jane Iredale som dekker blåmerker, rødme og arr. Disse produktene er gode hjelpemidler til pasienter som har vært igjennom ulike behandlinger som CO2 laser, øyelokksplastikk, kjemisk peeling, Obagi Nuderm eller facelift.

Bli den beste utgaven av deg selv med Jane Iredale Makeup. Selv bruker jeg kompaktpudderet PurePressed Base i fargene Warm Silk og Warm Sienna. Disse fargene har hint av gult i seg som gjør at de demper rødhet meget effektivt. De passer perfekt for meg som går på Obagi Nuderm hudprogram og til tider blir veldig rød i huden.

Jane Iredales foundation er kåret til den beste mineralfoundationen av Det Nye. Testen finner du her.

25 % rabatt på Restylane

Sommeren er på hell, og som start på høsten og ny sesong har Coloseumklinikken 25% rabatt på behandling med Restylane i hele august. Restylane brukes blant annet til å forynge huden, glatte ut rynker, fremheve ansiktskonturer og gi fyldigere lepper. Restylane gir umiddelbare og langvarige estetiske resultater.

Ønsker du mer informasjon? Send gjerne mail til erle.haviken.fjeldsaa@teresckl.no.
For bestilling av time ring 23 19 50 50

Klem fra Erle

Ingen ferie uten aftersun

Jeg holder i disse dager på å pakke ferie bagen min, og dette er hva den foreløpig inneholder: Solfaktor 50, C-vitamin serum 20%, Daily Power Defense og leppepomade med solfaktor 30 for å beskytte huden, Dove Summer Glow bodylotion og Honey Bronze fra The Body Shop for en gyllen hudfarge med glød, Obagi hudprogrammet mitt (selvsagt), ansiktsskrubb fra ZO og en god hårkur. Det neste tilskuddet blir en god aftersun fra Sesderma:

Sesderma Hidraloe er en body milk som er formulert for å gjenfukte tørr og soleksponert hud. Den hjelper også til å behandle hud som er skadet av for mye dusjing, sterk vind, kaldt klima og tørt miljø. På grunn av dens innhold av aloe vera, jojoba olje og glycerin har kremen lindrende, beroligende og fuktighetsgivende egenskaper. Jeg bruker alltid Hidraloe på pasientene mine etter en laserbehandling for at huden skal roe seg fortere.

Aloe vera har rykte på seg å være et av de beste hudpleiemidlene, og er en ingrediens som finnes i mye kosmetikk. Det klare, geleaktige fruktkjøttet i aloe vera-bladene kan brukes mot psoriasis, eksem, solbrenthet, insektstikk, kviser, stråleskader, brannsår og brenning fra brennmaneter og brennesle. 

I tillegg til å gi fuktighet til tørr hud, øker aloe vera blodsirkulasjonen, stimulerer dannelsen av nye hudceller, og får sårtilheling til å skje raskere. Aloe vera virker kjølende, kløstillende og smertestillende, samtidig inneholder den antioksidantene vitamin A, C, og E som nøytraliserer frie radikaler og beskytter huden mot forurensning og UV stråler. Salisylsyre og saponiner i aloe veraen renser huden og virker betennelsesdempende med sine antiseptiske egenskaper.

I fjor sommer var jeg så uheldig å svømme rett i en brennmanet, men etter at jeg smurte meg inn med aloe vera forsvant brenningen i løpet av 30 sekunder. Den er også super på myggestikk. Et “must” i enhver feriekoffert!  

Åtte solkremer fikk strykkarakter

I dag kom jeg over en interessant artikkel om solfaktor. I 2011 testet Forbrukerrådet 52 ulike solkremer og kom frem til at mange produsenter oppgir langt høyere beskyttelsesfaktor i sine produkter enn det de faktisk har. Dermed gir ikke kremen så god beskyttelse som man tror. I tillegg hevder mange produsenter at produktene deres er vannfaste, noe solkremer dessverre ikke er. Åtte av kremene fikk faktisk strykkarakter av testpanelet, og testen avslørte at Aco/Cosmica fra apoteker i Norge og Apotekets i Danmark kommer dårligst ut. Av de testede kremene finnes 30 av disse i Norge eller på steder der nordmenn ferierer. Artikkelen finner du på tv2hjelperdeg.no.

Huden eldes på grunn av ytre og indre faktorer. Av de ytre faktorene står solens stråler for hele 80-90 prosent. Gjentatt soleksponering gjør at det blir vanskelig for huden å fornye seg. Celleproduksjonen blir tregere, og man får en tykk hud med ujevn hudtone og pigmentflekker. I tillegg øker risikoen for hudkreft. Mange tror at man må sole seg for å få skadene, men det holder faktisk at man oppholder seg ute, eller at man sitter og kjører i bil. UVA strålene er like sterke året rundt, så det er viktig at du beskytter deg også om vinteren.

Vi skiller mellom UVA, UVB og UVC stråler. UVC strålene blir stoppet av stratosfærisk ozon. UVB strålenes intensitet avhenger av solas høyde på himmelen, årstid, tid på dagen og skyforhold. Det er disse strålene som gjør at man blir solbrent. UVA strålene har dypere effekt på huden. De påvirker utviklingen av hudkreft og skader hudens kollagen og elastin.

Hvor god beskyttelse en solkrem gir, indikeres av solfaktor. Solfaktor, på engelsk kalt SPF (Sun Protection Factor), er et mål på styrken av et solfilterpreparat. Solfaktoren angir hvor mange ganger lenger en kan utsette seg for sollys hvis en bruker preparatet i forhold til hvis en ikke bruker det. En solfaktor på for eksempel 5 betyr at en kan være i sola fem ganger lenger enn uten solkrem og likevel oppnå samme solingseffekt.

Solfaktor sier ikke noe om beskyttelsen mot UVA stråler. Graden av UVA beskyttelse avhenger av solfiltre og konsentrasjon. Det er derfor viktig å vite hvilke filtre som beskytter mot UVA. Sinkoksid og titandioksid er blant de mest kjente. Du skal altså ikke bare se på hvor høy solfaktoren er, men hvor stort innhold den har av blant annet sinkoksid, titandioksid og andre effektive solfiltre. Billige solkremer inneholder ofte mineraloljer, som tetter porene og gir kviser og uren hud. Det er derfor viktig at du kjøper en solkrem av god kvalitet

Obagi Nu-derm Sun Shield SPF 50 inneholder 7,5 % octinoxate og 10,5 % sinkoksid. Kremen har en lett konsistens og gir en matt finish. Passer for alle hudtyper – også de som har fet eller sensitiv hud.

 

 

 

 

Obagi Nu-derm Healthy Skin Protection SPF 35 inneholder 7,5% octinoxate og 9% sinkoksid, og gir meget god UV beskyttelse. Den anbefales av den amerikanske “Skin canser foundation”.

 

 

 

Obagi Nu-derm Physical UV block er en dekkende solkrem med faktor 32 og hele 18,5% sinkoksid. Den anbefales på arr, pigmentflekker, etter peelinger eller andre kosmetiske behandlinger, samt på spesielt utsatte områder.

 

ZO Skin Health Sunscreen + Primer SPF 30 beskytter huden og gir et jevnt underlag for sminke. Den er kåret til den beste solkremen av Total Beauty, nettautoriteten på skjønnhet i USA. Titanoksid og sinkoksid gir bredspektret UVA – og UVB beskyttelse, og naturlig melanin gir en lett brunfarge som gjør at den også fungerer godt som sminkeunderlag. Solkremen egner seg spesielt godt for nordisk hud, som ofte har lite naturlig melanin.

 

ZO Skin Health Oraser Daily Hand Repair SPF 20 beskytter og fornyer huden på hendene med retinol, kraftige antioksidanter og bredspekteret UVA og UVB beskyttelse. Sammen med retinol arbeider et aminosyrekompleks for å jevne ut hudtonen og fjerne fine linjer og rynker, og et lysningskompleks hjelper til med å fjerne aldersflekker og uønsket pigment.

 

C-vitamin er også bevist å gi en god beskyttelse mot UV stråler. C-vitamin vil også gi deg en friskere hud, med mer glød. Obagi Professional C – serum 20 % er en kraftig antioksidant som nøytraliserer frie radikaler og således hindrer cellene i å ta skade av blant annet forurensing og UV stråler. Når du soler deg er det L-ascorbinsyren fra C-vitaminserumet som blir ofret først, isteden for L-ascorbinsyren som finnes naturlig i din egen hud. Obagi Professional C serum anbefales brukt daglig for å forebygge aldringstegn.

 

Ossential Daily Power Defense fra ZO Skin Health gir daglig DNA-reparasjon og antioksidantbeskyttelse. Den inneholder enzymer som forbedrer hudens evne til å reparere seg selv. Disse fester seg direkte til DNA molekylene og reparerer skade forårsaket av blant annet UV stråler og forurensning. Daily Power Defense leverer i tillegg retinol og antioksidanter som gradvis frigjøres for å forynge huden, styrke cellene og gjøre huden bedre rustet mot fremtidig skade.

 

Skal du på solferie (eller solen bestemmer seg for å hilse også på oss her i Norge) er det viktig at du smører deg og barna dine hver time dersom du oppholder deg mye ute. Og til dere strandløver – smør dere alltid inn på nytt etter et avkjølende bad!
God sommer med sunt solvett :)

 

Erle tester…

… bodylotion med hint av selvbruning!

Dove Summer Glow er Skandinavias mest solgte kroppskrem med selvbruning, og jeg bestemte meg derfor for å teste den. Dette er hva den lover:

“Summer Glow er en bodylotion med fuktighetsgivere og selvbruningseffekt. Dove Summer Glow er nå oppgradert med Deep Care Complex – unik fuktighetsgivende teknologi. Daglig bruk av Dove Summer Glow gir en vakker, jevn og naturlig brunfarge. Brun-uten-solprodukter anbefales ikke for de med problemhud. Det er også viktig å huske på at du trenger solkrem selv om du har blitt brun med Dove Summer Glow. Dove Summer Glow bodylotion inneholder ikke solfaktor.”


Resultat:

Dette produktet holder hva det lover, og mer til. I produktbeskrivelsen står det at daglig bruk vil gi en jevn og naturlig farge, for min egen del holder det lenge med to dager. Jeg har fått en naturlig fin og gyllen farge, helt uten skjolder. I tillegg kjennes huden min deilig myk. Eneste minus er selvbruningslukten. Damen som solgte meg kremen sa at den ikke gir lukt, men det gjør den. Jeg har enda ikke funnet en selvbruner uten denne kjedelige bivirkningen – har dere?

Hudoppussing med hjemmepeel

Peeling er et engelsk ord som betyr “å skrelle”. I kosmetisk medisin innebærer det at hudens øverste lag fjernes, slik at ny, frisk hud med yngre utseende kan dannes. Huden får en jevnere og glattere overflate, pigment reduseres og strukturen og fastheten forbedres. En peeling er en effektiv behandling som på kort tid fornyer huden din, og kan hjelpe deg med å:

Det finnes flere forskjellige typer peeling. Colosseumklinikken tilbyr i hovedsak to typer: overfladisk peel og medium/grov peel. Generelt sett er det slik at dypere peel gir bedre resultat, men mer ubehag og lengre tilhelingstid. Hos oss utføres medisinske peelinger kun av kosmetiske sykepleiere med egen lisens, og du får rådføring når det gjelder peelingvalg med tanke på resultat og rekonvalesenstid. Dette avhenger av blant annet av type og styrke på peelingen.

Det finnes også effektive kjemiske peelinger for hjemmebruk. Disse er svakere enn en tradisjonelle peelinger på klinikk, men dermed blir også tilhelingsfasen kortere. En utmerket behandling i en travel hverdag der man fakstisk ikke har tid til å være rød og flassete i en uke, før en spesiell anledning, eller for å få ditt nåværende hudprogram mot en perfekt hud til å virke enda raskere. En hjemmepeel er et fantastisk hjelpemiddel i kampen mot både uren og aldrende hud. Vi har to ulike hjemmepeeling kit, en for behandling av fet og uren hud, og en for generell hudforbedring/hudforyngelse.

Peel skal velges ut i fra hudtype og hudproblem, og i dag har jeg bestemt meg for å ta en Sesderma Salipeel. Denne peelen minsker store porer, reduserer talgproduksjonen og behandler akne og uren hud. Når talgproduksjonen normaliseres blir jeg ikke blank i huden i løpet av dagen, slik at sminken også sitter bedre og ikke sklir utover. Det er 6 inviduelle behandlinger i pakken, og det anbefales å ta en behandling hver fjerde uke. Peelen består av 30 % salisylsyre, som er en beta hydroxy syre (BHA). Den finnes naturlig i planter med vintergrønne blader. Salisylsyre har betennelsesdempende egenskaper og løser opp bindinger mellom døde hudceller. Med dens eksfolierende egenskaper får du både hudforbedring og rensing i ett.

For å fremme resultatet av peelingen har jeg forseglet den med a-vitaminsyre. Dette gir ytterligere økt eksfoliering. Nå er jeg rød og hoven i ansiktet og huden svir litt, og i morgen er jeg forberedt på litt flassing. Etter at jeg har fått bort det øverste laget med døde hudceller vil Obagi hudprogrammet virke enda bedre fordi virkestoffene i produktene penetrerer lettere og dypere ned i huden. Om en uke er det sommerferie og jeg gleder meg til å vise frem en strålende, sunn hud! Og da skal jeg selvfølgelig beskytte de nye, flotte hudcellene mine med en god solfaktor.

Herlig overraskelse!

20120704-132902.jpg

Da jeg kom på jobb i dag tidlig fikk jeg denne vakre sommergaven av en av mine pasienter. Det er så utrolig hyggelig med slike oppmerksomheter – jeg elsker både blomster og jobben min, og jeg er så glad for alle de fantastiske kundene jeg har :) Tusen takk for en super start på dagen!

Mer om beskyttelse…

Den norske sommeren er godt i gang, og som vanlig er vi heller ikke i år ikke spesielt bortskjemt med sol og fint vær. However…

Denne damen er 69 år gammel. Hun har jobbet som lastebilsjåfør i 28 år. Hennes venstre side har vært vendt ut mot solen. Selv om hun har sittet inne i lastebilen bak tykke bilglass har altså UVA-strålene penetrert overhuden og lærhuden hennes og forårsaket store grader av solskader. UVA-stråler trenger både gjennom glass og skyer – så lenge det er dagslys ute treffer UVA-strålene huden vår. Kronisk UVA eksponering kan resultere i fortykkelse av overhuden (epidermis), ødeleggelse av elastiske fibre (kollagen og elastin), og skade på pigmentcellene våre. Dette vil på sikt vise seg i en slapp hud med ujevn overflate, rynker og pigmentforandringer.


Ossential Daily Power Defense fra ZO Skin Health gir daglig antioksidantbeskyttelse, i likhet med Obagi Proffesional-C serum. I tillegg inneholder denne dagkremen enzymer som forbedrer hudens evne til å reparere seg selv. Disse spesielle enzymene fester seg direkte til DNA-molekylene og reparerer skader forårsaket av UV-stråler og forurensning. Sammen med enzymer og antioksidanter, inneholder kremen også retinol – den eneste topiske ingrediensen som vitenskapelig bevist gir kraftige antialdringseffekter. Retinol stimulerer til økt cellefornyelse og styrker kollagenproduksjonen. Med denne dagkremen får du både beskyttelse og foryngelse av huden i ett!

Og som alt annet, folkens- den bør selvfølgelig brukes under en god solkrem :)

Å nei – pigmentflekker!

Pigmentflekker betegnes ofte som aldersflekker. Forekomsten av pigmentflekker øker med alderen, og en ujevn hudtone kan faktisk legge 10-12 år til en persons egentlig alder.

Ingen fare – heldigvis finnes det behandling! Clear er et reseptbelagt, topisk legemiddel som inneholder 4 % hydrokinon. Hydrokinon korrigerer og forbedrer ujevn hudtone og bleker effektivt ned hyperpigmenteringer. Clear smøres i et tynt lag på hele ansiktet morgen og kveld, og dobbelt lag på mørke flekker. Denne brukes til pigmentet er under kontroll. Clear er en del av Obagi Nu-derm systemet, og gir best resultat dersom den kombineres med tretinoin og Blender. Ettersom den er reseptbelagt skal du alltid ha en konsultasjon hos medisinsk personell med opplæring i programmet før du starter opp med behandling.

En vanlig årsak til at pigmentflekker oppstår er eksponeing for sollys. UV-stråler gir skader på hudcellene som produserer pigment. Den beste solbeskyttelsen får du dersom du kombinerer en bredspektret solkrem med et antioksidant-serum.

Obagi Proffessional-C er et effektivt C-vitamin serum som beskytter huden mot UV-stråler, stimulerer kollagendannelsen, forebygger linjer og ujevn pigmentering, samt gir huden fornyet spenst, og en frisk, sunn farge.

Obagi Nu-derm Sun Shield SPF 50 er en solkrem som inneholder 10,5 % sinkoksid og
7,5 % octinoxat – ingredienser som er bevist å gi særdeles høy, fysisk UVA – og
UVB- beskyttelse. Solkremen gir en lett, matt finish, kjennes ikke fet på huden, og passer for alle hudtyper. Personlig bruker jeg den som en dagkrem året rundt.

Fanatisk? Neida – jeg vil bare ta vare på huden min :)

Pssst! Visste du at….

…trening også er bra for huden? Endorfiner er små peptider som fungerer som byggesteiner for proteinene i kroppen vår. Ved fysisk aktivitet øker kroppens produksjon av endorfiner, og dette bidrar til at bindevevet i huden vår, kollagen og elastin, holder seg fast og stramt. Fysisk aktivitet bedrer blodsirkulasjonen til og fra huden slik at hudcellene får tilført næring og oksygen, og kvittet seg med avfallsstoffer. I tillegg bidrar økt svetting til å fjerne kroppens giftstoffer gjennom de åpne porene i huden. På denne måten blir porene effektivt renset for døde hudceller, smuss og overflødig talg.

Så her er enda en god grunn til å forlate sofaen. I tillegg til en god form, økt velvære og andre helsefordeler du får av fysisk aktivitet, er trening også gunstig for den generelle hudhelsen og bør legges til den daglige hudpleierutinen. Opp og hopp – ut og løp!

 

 

Herlige Body Emulsion fra ZO

Oraser Body Emulsion fra ZO er kanskje den beste reseptfrie kroppskremen du får tak i. Den hindrer fuktighetstap og lar huden få tilbake sitt ungdommelige utseende. Tekstur og tone forbedres med blant annet retinol, ceramider og mykgjørende ingredienser. Formuleringen som bygger på melkesyre gjør ru, tørre områder myke igjen, i tillegg beskytter antioksidanter huden mot forurensning, sol og frie radikaler. Huden blir eksfoliert og tilført næring i tillegg til at fuktigheten bevares. En styrkedrikk for kroppen!

Ren hud med ZO Skin Health fra Zein Obagi

Fet hud, store porer, sorte prikker og kviser kan behandles effektivt med riktig verktøy.
ZO Skin Health er et helhetlig hudprogram som anvender høye konsentrasjoner av aktive ingredienser. Serien består av flere forskjellige produkter med ulike funksjoner, blant annet  å rense, stimulere, forynge, nære og beskytte, og kan også brukes dersom du er gravid eller ammende. Kombinasjonen nedenfor er spesielt rettet mot uren hud, og anbefales av Dr. Obagi:

Rens er viktig for alle hudtyper, og spesielt for deg som har fet eller uren hud. Høy talg produksjon kan føre til oppblomstring av kviser, hudormer og gi større porer. For å forbedre en fet hud må vi fjerne døde hudceller som holder på bakterier, og redusere overskuddstalg. Offects ZO Exfoliating Cleanser renser huden ved å fjerne talg og døde hudceller, i tillegg beskytter innkapslet vitamin E huden mot frie radikaler og tilfører fukt.

 

Runde magnesiumkrystaller eksfolierer effektivt døde hudceller og fjerner talg og smuss. Dette gir huden en jevnere, glattere og renere overflate, og dermed kan aktive ingredienser trenge bedre inn i huden. I tillegg vil antioksidantene A-, C- og E-vitamin gi en kraftig beskyttelse mot frie radikaler, forurensning og UV-stråler.

Offects® TE-Pads Acne Pore Treatment inneholder 2 % salisylsyre som redsuserer talg og øker eksfolieringen av døde hudceller som tetter igjen porene. Den inneholder også planteekstrakter som reduserer og lindrer irritert hud. Te-pads brukes både forebyggende og behandlende. Ved å fjerne overflødig talg på overflaten vil aktive ingredienser penetrere dypere i huden.

 

Behandling av trette øyne med Restylane

Når vi kommuniserer med andre er øynene våre senteret for oppmerksomhet. Har du trette øyne kan dette være med på å skape et dystert og slitent uttrykk, selv om du føler deg frisk, opplagt og full av energi. Mørke ringer og innsunkne øyne er ofte genetisk betinget, og lar seg vanskelig behandle kun med kremer. Selv med aldri så mye søvn, bøttevis av vann, trening og variert, sunn kost – ringene er der fortsatt!

Behandling av trette øyne med Restylane blir stadig mer populært, og det er høy etterspørsel her på klinikken. Behandlingen kalles “Restylane Tear through” og reduserer effektivt mørke ringer og innsunkne øyne. Selve behandlingen foregår ved at Restylane, som består av hyaluronsyre tilnærmet lik hudens egen, injiseres under muskelen i dette området. På denne måten skapes et volum under huden som dermed løftes opp. Søkkene og ringene under øynene reduseres, og du får et mer våkent blikk og et foryngende uttrykk. Ved den rette indikasjonen gir denne behandlingen fantastiske resultater.

Behandlingen medfører stort sett kun to stikk på hver side, er minimalt smertefull, og medfører lite ubehag i etterkant. Behandling av trette øyne krever oftest 1 til 2 ml produkt, og kan ta vekk 10 år på bare 30 minutter! Slik foregår behandlingen:

 

Har du i tillegg rynker og linjer rundt øynene kan denne behandlingen kombineres med Botulinum-toxin og Elastiderm øyekrem for et optimalt resultat. Restylane og Botulinum-toxin kan brukes til å løfte og markere øyenbryn og redusere smilerynker. Nedenfor ser du før – og etter bilder av en mann som har fått behandling med Restylane under øynene. Kosmetisk sykepleier Elin KringenKlinikk Stokkan i Trondheim viser også gode bilder i dette innlegget.

Blogginnlegg

Som dere vet har vi sykepleiere taushetsplikt. Derfor kan det være vanskelig for oss å vise til egne resultater når kundene og pasientene våre spør etter dette. De fleste foretrekker å forholde seg anonyme, noe vi selvfølgelig respekterer. Men da er det ekstra hyggelig når noen ønsker å stå frem og vise hva de har gjort. Nedenfor kan dere lese innlegg fra kvinner som har vært til behandling og som har valgt å fortelle om dette. 
God lesning :)

 

Josefine står bak den populære bloggen Prinsessans dagbok. Hun har skrevet flere innlegg om Restylane og annen hudpleie, som du kan lese om her: 
HudpleieRestylane 1 og Restylane 2

 

Madeleine har den flotte bloggen Madeleine, og forteller om behandling med Restylane her

 

 

Lene Hansen er kjent fitness-guru og skriver bloggen lenehansen.no.  Lene bruker det populære medisinske kremprogrammet, Obagi. Du kan lese om hennes opplevelser av hudprogrammet her

 

Camilla er forfatter av bloggen Camilla Karlsen Bøvollen og forteller om hudpleie og Restylane i dette innlegget

 

 

 

Leppene trenger også beskyttelse

Solen står for ca. 90% av alle synlige skader i huden. Men visste dere at man kan bli solbrent også på leppene? Etterhvert som vi blir eldre mister leppene mer og mer av den ungdommelige fylden vi hadde i 20-årene, små linjer kommer frem, leppene mister fukt og blir tørrere og munnvikene begynner å gå nedover. Ikke særlig oppløftende, kanskje? Vi kan dessverre ikke bekjempe tiden, men vi kan beskytte oss mot solen og ivareta huden vår!

20120624-134640.jpg

Jeg har testet ut denne leppefaktoren fra Nivea. Den har solfaktor 30 og beskytter både mot UVA – og UVB stråling. Den er lett å påføre, leppene kjennes myke, og den lukter deilig sommer. Mitt nye “must-have”-produkt som alltid skal være med i vesken! Det står at den er vannfast, men dette skal dere ta med en klype salt. Ingen solkremer er nemlig helt vannfaste, men noen sitter lenger i vannet enn andre. Uansett bør man alltid smøre seg på nytt etter at man har oppholdt seg i vann. Når det er sterk sol ute er det også viktig å smøre seg flere ganger i løpet av dagen. Solfaktoren stenger ikke all sol ute, men gir deg en veldig god beskyttelse. Når du bruker solfaktor 30 tar det 30 ganger så lang tid å bli solbrent, sammenlignet med om du ikke hadde brukt beskyttelse i det hele tatt.

For å redusere rynker og linjer, stramme opp huden, og få tilbake vårt undommelige volum i munnpartiet er behandling med kombinasjoner av Botulinum-toxin og Restylane veldig effektive og populære.

Pasientenes opplevelser av Obagi hudprogram

Flere og flere har skjønt at det er medisinsk hudpleie som må til når man ønsker å forbedre og forynge huden. Mange kommer til meg på klinikken fordi de har en venninne, kollega eller annen bekjent som har fått en strålende vakker hud på kort tid, og nå vil de ha det samme. De vil begynne på Obagi medisinsk hudprogram.

Noen av pasientene er bekymret for reaksjonsfasen de skal gjennom ved oppstart, og de husker godt hvordan huden til kollegaen så ut i begynnelsen. I denne fasen, ca. uke 1 til 8, kan huden se litt verre ut. Du må regne med både flassing, rødhet og tørrhet, men dette er forbigående. Når nye, friske hudceller begynner å komme til overflaten etter ca. 6 uker, vil du allerede kunne se hudforbedring. I tillegg har huden vendt seg til behandlingen, og de plagsomme reaksjonene avtar gradvis.

Programmet kan også tilpasses den enkeltes ønsker og behov. Ved å regulere styrken opp eller ned kan vi lettere bestemme reaksjonene i oppstartsfasen. De som ønsker minimalt med flassing og tørrhet kan starte på et mildt program.

Fitness utøver og personlig trener, Lene Hansen, bestemte seg for å ta like godt vare på huden sin som hun gjør med kroppen. Hun skriver bloggen lenehansen.no, og der har hun skrevet et innlegg om hvordan hun opplever reaksjonene hun får av Obagi programmet jeg har satt henne på. Det blir spennende å følge med når Lene tar et krafttak for huden!

 

Er du svett, eller?

Svetting er kroppens måte å regulere kroppstemperaturen på, men noen produserer mer svette enn det som er nødvendig. Denne lidelsen kalles hyperhidrose, og kan ha en sterk negativ innvirkning på pasientens livskvalitet. Faktisk kan hyperhidrose ha større negative konsekvenser for livskvaliteten enn mange andre kjente hudsykdommer som for eksempel eksem, psoriasis eller kviser. Hyperhidrose kan for noen bli så hemmende i det sosiale liv at de velger å bruke flere lag med klær for å skjule tilstanden, eller å helt unngå visse typer klesplagg. Er man plaget av hyperhidrose kan man svette like mye når det er kaldt som når det er varmt. Mange har hatt tilstanden i flere tiår uten å finne noe som hjelper.

Primær hyperhidrose er en arvelig funksjonshemming som påvirker 0,6 til 2,8 % av befolkningen. Tilstanden innebærer overdreven svetting uten noen underliggende årsak. De mest vanlige områdene med økt svetteproduksjon er i hender, føtter og armhuler, hos noen også i ansikt, hode og på rygg. Tilstanden er like vanlig hos kvinner som hos menn, og de første tegnene til overdreven svetteproduksjon oppstår vanligvis i løpet av tenårene.

Personer med alvorlig armhulesvette, aksillær hyperhidrose, får våte ringer under armene. Pasientene føler seg flaue og skitne på grunn av armhulesvetten, noe som fører til en unnvikende atferd med blant annet endret bevegelsesmønster. På Colosseumklinikken behandler vi vi aksillær hyperhidrose med Botulinum toxin. Botulinum toxin blokkerer nerveimpulser til svettekjertlene og hindrer at disse skiller ut svette. Botulinum toxin virker på injeksjonsområdet og ikke andre steder på kroppen.

Botulinum toxin injiseres via små sprøyter direkte i svettekjertlene i armhulen. Man må regne med et stikk for annenhver centimeter med hud. Nålene som brukes er svært tynne, og stikkes like under huden. Alle som behandles får god bedøvelse dersom de ønsker det. Blåmerker og lett svie kan forekomme. Behandlingen tar ca. 20 minutter, og man kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål etter behandlingen. Effekten inntrer etter 2-12 dager. Svettebehandling med Botulinum toxin har en svært langvarig effekt hos mange, og varer gjennomsnittlig i 6 til 12 måneder. Dette varierer fra person til person.

Før behandlingen mot hyperhidrose gis, er det viktig å identifisere om det finnes en eventuell bakenforliggende årsak til svettingen, for eksempel medisiner eller skjoldbrusksykdom. Ingen alvorlige bivirkninger er registrert ved bruk av Botulinum toxin i Norge. Gravide og ammende og de med spesielle nevrologiske sykdommer skal ikke behandles med Botulinum toxin.

Tykkere og fyldigere øyevipper på kun 6 uker!

Hvem drømmer ikke om nydelige dådyr-øyne med lange, blafrende øyevipper? Med ELASTILash fra Obagi er vakre, fyldige øyevipper nå for alle – og det på bare 6 uker!

Obagi Medical Products er ledende innen estetisk og terapautisk hudpleie, og er kjent for å levere effektive og virkningsfulle produkter til markedet. ELASTILash er det nyeste familiemedlemmet i den populære ELASTIderm-serien fra Obagi, og er utvilket for å skape fyldigere øyevipper uten uønskede sideeffekter. Obagi ELASTILash inneholder peptider som styrker dine egne vipper og stimulerer til økt vekst av nye. Resultatet er at dine egne vipper blir tykkere og lengre, og nye vokser frem fortere. ELASTILash er trygg å bruke og er dermatologisk og opthalmologisk testet. Den påvirker ikke fargepigmentet i øyne, vipper eller øyelokk. Obagi ELASTILash påføres enkelt som en våt eyeliner langs øvre vippekant hver kveld. Applikatoren kan brukes gjentatte ganger trenger ikke å skiftes mellom hver applisering.

Med Obagi ELASTILash kan du få fyldigere vipper på kun 6 uker. I en nyere klinisk studie rapporterte hele 70 prosent av pasientene om fyldigere og lengre vipper etter  kun 4 til 6 ukers bruk!

Obagi ELASTILash kan med fordel brukes i kombinasjon med ELASTIderm øyekrem for en helhetlig behandling av øyepartiet.

Så nå er det bare å kaste løsvippene, jenter! Denne tryllestaven gir deg vakre fyldigere øyevipper – helt ekte! Og gutter: pass dere…

Nok et fantastisk produkt fra Obagi :)

 

Kviser – en vanlig hudlidelse


Akne
er en vanlig, sammensatt hudlidelse som skyldes betennelse i talgkjertelen. Akne kommer som følge av at talg hoper seg opp, noe som ofte skyldes at overskudd av døde hudceller danner et kraftig hornlag og blokkerer utførselsgangene fra talgkjertelen. Resultatet er at Propione-bakterium acne (P.acne), en bakterie som ernærer seg på talg, blomstrer opp og skaper uorden i den normale bakteriafloraen. Fettsyrene fra P-acne bakterien gir rødhet og betennelse.

De fleste opplever å få akne i puberteten grunnet økt testosteron produksjon som stimulerer talgproduksjonen. Noen opplever utbrudd av akne opp til 40-50 års alderen og graden av akne overføres ofte fra generasjon til generasjon. Det er estimert at mer enn 85% av befolkningen mellom 11 og 30 år har utbrudd av akne fra tid til annen. I tillegg til at akne kan oppleves som smertefullt og emosjonelt frustrerende, kan akne sette spor i huden. Mange får stygge arr og hyperpigmentering. For å unngå varig skade i huden, er det viktig å redusere utbruddene av akne tidlig.

De fleste som kommer til meg med akneproblematikk er slitne og motløse. De har brukt mye tid, krefter og ikke minst penger på utallige hudprogrammer som ikke virker. Og nå er de skeptiske! Da er det godt det finnes medisinske hudprogram som virker!

Forsker, innovatør, vitenskapsmann og hudlege, dr. Obagi, anses som en av verdens fremste eksperter på hudforbedring, og det er han som utviklet det anerkjente medisinke hudprogrammet Obagi Nu-derm på slutten av 1980-tallet. I 2008 utviklet han et helt nytt system, Obagi CLENZIderm M.D., spesielt utviklet for å behandle akne. CLENZIderm M.D. gir raskt resultater og er en kort vei til sunnere hud.

Obagi CLENZIderm M.D. er et enkelt 3-trinns behandlingssystem som virker mot de vanligste årsakene til kviser:

 • Overskudd av talg
 • Opphopning av døde hudceller
 • P.akne bakterien.

CLENZIderm M.D. inneholder en patentert, flytende form for benzoylperoksid som er 1/10.000 tynnere enn andre former for benzoylperoksid. Dette gjør at virkestoffet ikke kun legger seg utenpå huden, men trekker raskt inn, angriper kilden til betennelsen og reduserer utbruddene av akne. I tillegg reduserer sterk salisylsyre opphopningen av døde hudceller og åpner tilstoppede porer. Studier viser at CLENZIderm M.D. gir reduksjon av hudormer (komedoner) og kviser allerede etter 2 uker!

Alle som begynner med Obagi CLENZIderm M.D. får før oppstart tilpasset et individuelt program. Ettersom Obagi CLENZIderm M.D. er et medisinsk, reseptbelagt kremprogram, skal behandlingen påstartes og følges opp av medisinsk personell som er utdannet i programmet.

CLENZIderm M.D. finnes både for normal til fet hud, og for normal til tørr hud. Et gjennomsnittlig behandlingsprogram strekker seg over ca. 8 uker, men individuelle forskjeller forekommer. Programmet kan også kombineres med Obagi Nu-derm eller andre hudprogram. For de som er ekstra hardt angrepet kan det lønne seg å kombinere behandlingen med en god skrubb. Det enkelte problem krever ulike tilnærminger, og på klinikken utarbeides et program som er nøyaktig tilpasset din hud. Ved hormonell og sterk cystisk akne kan det i enkelte tilfeller være nødvendig med antibiotika for å få problemet under kontroll, og da skal dette alltid utredes av lege først. Har du i tillegg fått arr etter kvisene, så fortvil ikke – medisinsk peel og behandling med Restylane Vital er meget effektive måter å redusere aknearr og gjenopprette en jevn hudstruktur!

 

Strålende gyllen hud uten sol

Dere har sikkert fått med dere at solen er hudens verste fiende. Vi nordmenn er ikke akkurat bortskjemt med sol og varme. Men om solen først bestemmer seg for å gi oss et lite glimt, er vi derimot programmert til å løpe ut og steke oss godt på begge sider til vi nærmest er well done. Resultat: Solskadet hud..

Nå kan du få en gyllen hud som stråler helt uten sol. Honey Bronze Shimmering Dry Oil fra The Body Shop er en lett tørrolje som gir huden en vakker solbrun glød. Den inneholder honning og bivoks som begge er gode fuktgivere og virker mykgjørende på huden uten å være fet. Det at oljen er tørr gjør at den trekker fort inn og etterlater huden helt uten skjolder og striper. Den smitter ikke av på klærne, er utrolig drøy i bruk og dufter herlig av søt honning. Oljen gjør huden fresh og klar for late dager på stranden, og er en effektiv quick-fix før sommernattens mange festligheter!

20120617-161114.jpg

Nye Restylane for lepper

YouTube Preview Image

Leppene våre får mye oppmerksomhet. Ubevisst assosierer vi fyldige lepper med unghet og sensualitet, og fyldige lepper blir dermed sett på som attraktivt. Tynne lepper blir dessverre ofte assosiert med det motsatte. Mange ønsker å øke leppenes volum, rette opp en skjev leppe eller få tilbake ungdomtidens vakre og fyldige lepper.

Restylane® gir leppene den fylden og formen du drømmer om. Restylane kan brukes til å fremheve leppekonturene og lage en mer definert amorbue på en naturlig måte. Restylane kan gjøre munnvikene dine gladere, og redusere rynker på overleppe og rundt munnen. Og det beste av alt – de nye Restylane leppeproduktene gir en helt uimotståelig mykhet!

I september i fjor lanserte Restylane to helt nye produkter spesielt tilpasset det følsomme leppevevet. De er utviklet for å skape en diskret men likevel merkbar forbedring og fremfor alt, et naturlig resultat. Uansett om du ønsker å skape volum eller bare å få leppene til å se yngre ut, er et naturlig utseende alltid målet. Restylane leppeprodukter kan brukes for å bygge diskrét volum, øke mykhet og fyldighet og gjenopprette den naturlige fuktbalansen i leppene dine, alt i én enkel, foryngende behandling. Det er en behandling som er lett å gjennomføre og som gir deg et umiddelbart og naturlig resultat.

Restylane er en filler som er fremstilt av hyaluronsyre, tilnærmet identisk med den hyaluronsyren som finnes naturlig i kroppen vår. Restylane injiseres ved hjelp av tynne nåler, om man ønsker en smertefri behandling kan tannlegebedøvelse benyttes. Restylane i leppene varer i ca 6 måneder og må gjentas for å bevare og vedlikeholde ønsket effekt. Restylane kan også brukes i kombinasjon med Botulinum-toxin for å redusere rynker og linjer rundt munnen og på overleppe.

Fin dag for egenpleie

20120616-115450.jpg

Denne regntunge dagen er perfekt for hjemmespa! Det første jeg skal gjøre er å gi næring og glans til håret mitt med en deilig, god hårkur. Blond Glam fra Redken tilfører fukt og proteiner, samtidig som den trekker ut og nøytraliserer gule pigmenter som ofte kommer med solen. Resultat: Et sunt og vakkert hår fylt av glans! Denne har jeg kjøpt av Bente Skjold Helle på Spaghetti Frisør i Bogstadveien. Alle som jobber der er veldig dyktige og profesjonelle, og har alltid gode produkter og anbefalinger tilpasset ditt hår.

Hudforyngelse med Obagi

Hudforbedring på tube, sier du? Ja, det finnes - og jeg er hekta!

God hudhelse kjennetegnes av en glatt og fast hud, med en frisk og jevn fargetone, uten skader eller medisinske problemer. En ung, sunn hud fornyer seg selv hver 5.-6. uke, men under påvirkning av alder, gener og miljø avtar denne prosessen. Dette resulterer i ujevn hudtone og overflate samt redusert spenst og elastisitet. Etterhvert befinner vi oss stadig lenger fra barndomshudens klare rosenglød. Av ytre årsaker som akselerer hudens aldring, er solen vår absolutt verste fiende, men også stress, tobakk, hormonelle endringer og sykdommer er med på å skade huden og ødelegge hudcellene.

Forsker, innovatør, vitenskapsmann og hudlege Dr. Obagi, ansees som en av de fremste eksperter på hudforbedring. På midten av 1980-tallet utviklet han Obagi Nu-derm som etter mer enn 20 år på markedet har blitt ett anerkjent medisinsk hudprogram, anvendt av leger og helsepersonell verden over.

For at et kremprogram skal klare å påvirke hudens spenst og elastisitet, må det ha evnen til å penetrere ned i lærhuden. Det er her elastinet og kollagenet skapes og det er her cellen må påvirkes. De fleste hudkremer jobber kun i hudens overflate og har derfor ingen reell effekt på hudens aldringsprosess. Obagi sitt kremprogram har de egenskaper som skal til for å påvirke cellene i både overhuden og lærhuden.

Det medisinske kremprogrammet Obagi Nu-derm forynger huden ved å stimulere til fornyet produksjon av kollagen og elastin. Det vil si at hudens struktur, kvalitet og elastisitet forbedres, og at den naturlige aldringsprosessen reduseres. Obagi korrigerer ujevn hudtone og overflate, og fjerner pigmentflekker, arr, linjer og rynker. Slapp hud strammes opp, tilstoppede porer åpnes, og blodsirkulasjonen og væskebalansen forbedres. Resultatet blir en hud som både ser, føles og oppfører seg merkbart sunnere og friskere.

Obagi Nu-derm kan brukes som ren hudforyngelse, eller hjelper deg som har:

Obagi systemet kan brukes alene, eller i kombinasjon med behandlinger som kjemisk peel, laserbehandling og plastisk kirurgi. I tillegg til å forbedre hudkvaliteten, vil Obagi Nu-derm også bidra til raskere tilhelning etter et eventuelt inngrep på grunn av bedret blodsirkulasjon.

Alle kvinner og menn som begynner med Obagi Nu-derm får før oppstart tilpasset et individuelt program av en lege eller spesialutdannet sykepleier. Siden Obagi Nu-derm er et medisinsk kremprogram, starter behandlingen under veiledning av medisinsk personell. Alle blir fulgt opp jevnlig under behandlingsforløpet.

Et behandlingsprogram strekker seg normalt over 18-24 uker, det vil si 3-4 hudsykluser. I løpet av de ulike syklusene vil du oppleve forskjellige reaksjoner:

Uke 1-6 er den tøffeste perioden. Normale reaksjoner her er rødhet, tørrhet, hevelse, små sår, flassing, aktivisering av kviser, hudømfintlighet, økt rynkemønster rundt øyne. Huden kan se verre ut. Men hold ut!

Uke 6-12 er hudforbedring synlig. Fortsatt noe rødhet, men mindre tørrhet og eksfoliering. Huden din har bygget seg opp til å tåle behandlingen.

Uke 12-18 ser huden frisk og yngre ut, og du opplever kun svak rødhet og tørrhet. Huden er korrigert på overflaten og stimulert i dybden.

Resultat: En flott hud som stråler – og du elsker det!

Det er individuelle forskjeller, og disse syklusene er kun ment veiledende. Det er viktig med god oppfølging underveis, slik at du vet du er på rett styrke i forhold til din hud. En gledelig nyhet for de som ikke ønsker eller har mulighet til å være røde og flassete over en periode, er at Obagi nå har utviklet to mildere varianter av kremprogrammet. Behandlingsperioden vil vare noe lengre, men hvis man i tillegg til kremene smører seg med litt tålmodighet vil man komme i mål   <3

KONKURRANSE!

Nå har du sjansen til å vinne den populære ansiktskremen C-vit Radiance Luminous Fluid fra Sesderma! Den passer til alle hudtyper, beskytter og fukter huden gjennom dagen, gir en fantastisk glød og kan brukes av både kvinner og menn. Verdi kr. 700,-.

Legg igjen en kommentar om hvem du er og din mailaddresse slik at jeg kan kontakte deg hvis du blir den heldige vinner. Og lik gjerne siden min på facebook, Beauty By Erle, for å følge med på spennende nyheter og oppdateringer om skjønnhet og anti-aging.

LYKKE TIL :)

Hva er Restylane?

En filler er et volumgivende stoff som brukes til å løfte og gjenopprette tapt volum i ansiktet, fremheve ansiktskonturene, glatte ut fine linjer og rynker, skape fyldigere lepper og forynge hudenRestylane® er verdens mest studerte og dokumenterte filler. Behandlingen skreddersys til dine behov, og resultatet er synlig umiddelbart. Restylane er et naturlig skjønnhetsprodukt som ikke inneholder giftstoffer eller påvirker ansiktsuttrykk og mimikk. Det er utført over 15 millioner behandlinger med Restylane på verdensbasis.

Restylane er en krystallklar hyaluronsyre-gelé som injiseres i huden i små mengder med svært tynne nåler. Hyaluronsyre finnes i hele menneskekroppen. Den binder vann, gir volum og beskytter cellene våre. Den unike med Restylane er at hyaluronsyren er minimalt (1%) modifisert, noe som gjør at den ikke oppleves som et fremmedmateriale, og kroppen forsøker dermed ikke å støte den bort. Hyaluronsyren i Restylane er ikke animalsk, derfor er det minimal risiko for allergiske eller hypersensitive reaksjoner ved behandling. Sammenlignet med kroppens egen hyaluronsyre, som blir i kroppen i 24 timer, blir Restylane i kroppen i 9-12 måneder.

Restylane kom på markedet i 1996. Kontinuerlig forskning og utvikling av verdens mest kjente filler har resultert i en bred produktportefølje. De ulike produktene med forskjellig molekylstørrelse, løftekapasitet, egenskaper og bruksområder, har gort det enda lettere å skreddersy en individuelt tilpasset behandling for kunden.
Restylanefamilien kan nå deles inn i tre forskjellige produktgrupper:

1. Restylane fillers, som former og definerer ansiktet, samt fyller ut linjer
2. Restylane skinboosters, som gjenfukter, forynger, gir glød og forbedrer hudkvaliteten på større områder, for eksempel ansikt, hals, utringning og hender
3. Restylane skincare, en unik hudpleieserie med ni ulike produkter

Resultatet av en behandling med Restylane er langvarig, men ikke permanent. På denne måten kan du selv velge om du vil opprettholde effekten. I likhet med den hyaluronsyren som finnes i kroppen fra før, brytes Restylane naturlig ned og forsvinner med tiden. En behandling med Restylane varer normalt i 6–12 måneder, og en nyere klinisk undersøkelse har vist at med bare én etterbehandling kan effekten vare i inntil 18 måneder. For å opprettholde effekten i leppene må man normalt ta etterbehandling etter seks måneder.

En behandling med Restylane® krever spesialistkvalifikasjoner. Derfor er det viktig at du velger en behandler med relevant medisinsk bakgrunn i henhold til gjeldende regelverk i landet der du bor, samt at vedkommende er autorisert og har fått opplæring av Q-Med.
Det er spesielt viktig at behandleren har gjennomgått spesialopplæring i de ulike behandlingsteknikkene med Restylane. Q-Med har et behandlerregister, og det er bare behandlere som har fått avansert opplæring og har den relevante erfaring, som innlemmes i dette registeret. For å finne ut om du er hos en autorisert Restylane-behandler kan du spørre behandleren etter ID-kort, og seriøse behandlere bør også tilby deg en grundig konsultasjon før behandling.

Behandlingen kombineres ofte med botulinum-toxin og medisinske kremer for å få den beste effekten. Restylane kan også være et verdifullt supplement til ansiktsløft og annen plastisk kirurgi (øyelokk, panneløft, laserbehandling, neseplastikk).

Informasjon om rynkebehandling med BOTULINUM-TOXIN

Hva er rynkebehandling med botulinum-toxin?
Botulinum-toxin Type A kommer fra Clostridium botulinum-bakterien. I svært små og fortynnede doser kan toxinet sprøytes inn i utvalgte ansiktsmuskler for å glatte ut rynker.

Hvordan virker Botulinum-toxin?
Botulinum-toxin blokkerer nerveimpulser til små ansiktsmuskler og hindrer at disse musklene trekker seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden glatt og uten skjemmende rynker. Botulinum-toxin virker kun på de spesifikke musklene som behandles og ikke på de nærliggende muskelgruppene.

Hvordan utføres behandlingen?
Botulinum-toxin injiseres med en engangssprøyte med tynn spiss. Det er lite ubehag med behandlingen. Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etterpå. De første 24 timene bør man ikke gni eller massere det området som er behandlet. Dette kan medføre at toxinet sprer seg til nærliggende muskler, som dermed blir inaktive for en tid. Det er imidlertid gunstig å bruke musklene som er behandlet så mye som mulig den første dagen etter behandlingen for å optimalisere opptaket av toxin. Etter injeksjonen tar det 2-3 dager før botulinum-toxin begynner å virke, og inntil 10-14 dager før man får full effekt.

På hvilke områder brukes Botulinum-toxin?
De vanligst områdene å bruke botulinum-toxin er på rynker i pannen, i ”sinnarynken” mellom øyenbrynene, samt rynker som oppstår ved øynene når du smiler. Botulinum-toxin kan også anvendes på rynker på overleppe, furer rundt munnen - såkalte “marionettelinjer” eller sure munnviker, “gummy smile” der for mye tannkjøtt vises når man smiler, rynker på nese og for å skape øyebrynsløft. Botulinum-toxin kan settes i hake og kjeve for å korrigere asymmetri eller smalne ansiktet, og kan også brukes mot overdreven svette. I mange tilfeller vil også behandlingen hjelpe mot spenningshodepine, fordi toxinet får musklene til å slappe av og dermed reduserer spenningene som forårsaker hodepinen. Behandling med botulinum-toxin er like effektivt på menn som på kvinner.

Hvor lenge varer effekten av behandling med Botulinum-toxin?
Effekten varer i gjennomsnitt 3-5 måneder. For å vedlikeholde optimal effekt bør man beregne å gjenta injeksjonene 2-3 ganger per år.

Hva med komplikasjoner og bivirkninger?
Alle behandlinger som er virksomme vil også kunne gi bivirkninger og komplikasjoner. Uønskede bivirkninger ved bruk av botulinum-toxin er imidlertid svært sjeldne. De vanligste bivirkningene er ømhet, en liten blodutredelse på innstikkstedet, forbigående hodepine og lokal nummenhet. I sjeldne tilfeller kan toxinet gi en forbigående svekkelse av nærliggende muskler. Muskelen som løfter øvre øyelokk kan bli forbigående svekket i 1-2 uker. Det er frem til i dag ikke rapportert om bestående mén etter behandling med botulinum-toxin. Gravide eller ammende skal ikke behandles med botulinum-toxin.

Kan Botulinum-toxin kombineres med andre behandlinger?
Botulinum-toxin brukes ofte i tillegg til plastikkirurgiske inngrep og andre kosmetiske behandlinger for å oppnå best mulig resultat.

Hovne øyne?

Har du noen gang våknet opp med tidenes største poser under øynene og føler det ser ut som om hele verden din har rast sammen i løpet av natten? Det har jeg. Det skyldes rett og slett væskeansamling under øynene. Blodsirkulasjonen til hodet øker som følge av at vi ligger flatt gjennom natten, og nettopp derfor er det naturlig at væskeansamlinger blir mest fremtredende om morgenen. Poser under øynene gjør at vi ser trøtte og uopplagte ut, og er en kjent plage for mange.

 

Men dette trenger ikke lenger være noe problem – Obagi har nemlig kommet med løsningen! Nye Elastiderm Eye Complete Complex Serum inneholder de samme patenterte ingrediensene som den populære Obagi ELASTIderm øyekremen, i tillegg er den tilsatt koffein som virker vanndrivende. Sammen med BI-mineralkomplekset som gjenoppretter elastin og bygger kollagen og malonsyre som bidrar til å stimulere produksjonen av nye, sunne hudceller, gir Elastiderm Eye Complete Complex serum en oppstrammende effekt på rynker og fine linjer, samtidig som den reduserer poser under øynene.

 

Serumet påføres ved hjelp av en rullerende kule som gjør det lett å regulere mengde produkt, samtidig kjennes den deilig svalende på huden.

Jeg elsker den <3

Smilerynker

Ung hud inneholder proteinene kollagen som holder huden stram, og elastin som gir huden spenst. Disse to proteinene tvinnes sammen i en støttestruktur som gjør at huden holder seg fast, jevn og mer motstandsdyktig mot rynker. Fra begynnelsen av 20 årene produserer kroppen mindre elastin og huden blir slappere og mindre elastisk. Resultatet er at de første rynkene viser seg.

Obagi ELASTIderm er en øyekrem som gjenoppretter tapt elastisitet i huden, og reduserer fine linjer og rynker. Kliniske studier viser at Obagi ELASTIderm gir:

46 % bedret elastisitet i huden etter 9 uker
16 % reduksjon i antall synlige rynker etter 9 uker
80 % er svært tilfredse med hvordan rynker og linjer er blitt mindre synlige
88 % mener de har fått langt strammere og fastere hud rundt øynene

Obagi ELASTIderm anbefales brukt hver morgen og kveld. Obagi ELASTIderm kommer i krem for normal til tørr hud og gelè for normal til fet hud. Begge inneholder patenterte ingredienser som har dokumentert effekt på huden rundt øynene:

Bi-mineral kompleks, en patentert teknologi med sink og kobber som gjennoppretter elastin og bygger kollagen.
Malonsyre i patentert formulering som bidrar til å stimulere produksjonen av sunne hudceller.
Blåbærekstrakt, en antioksidant som nøytraliserer frie radikaler og reduserer skade i huden.
Penetrating therapeutics i patentert teknologi som hjelper ingrediensene inn i huden.

Denne kremen må prøves – du vil se synlig forskjell på kort tid! Den kan med fordel også kombineres med det medisinske hudprogrammet Obagi Nuderm.

 

Gi huden sunn og frisk glød med Vit-C

Endelig er den tilbake! På Colosseumklinikken har vi denne uken fått inn den etterlengtede C-vit Radiance Luminous Fluid fra Sesderma. Dette er en lett lotion som inneholder den mest stabile formen av vitamin C.

Vitamin C er en kraftig antioksidant som beskytter huden mot UV-stråler og bryter ned frie radikaler. Jevnlig brukt forebygger linjer og rynker, ujevn pigmentering og solskader. I tillegg øker produksjonen av kollagen som gjør huden fast, og tap av fuktighet reduseres. Dessuten gir C-vit Radiance Luminous Fluid huden en finere struktur, ny spenst, og en frisk og sunn glød. Kremen kan benyttes ved alle hudtyper, og for maksimal beskyttelse anbefales den å brukes under en bredspektret solkrem. Den umiddelbare gløden som oppnås ved bruk har gjort kremen meget populær også blant menn. Kremen dufter behagelig av søt appelsin, og kjennes lett svalende på huden.

Ikke glem huden på brystet

Ung hud inneholder kollagen som holder huden stram og elastin som gir huden spenst. Disse to proteinene er tvunnet sammen i en støttestruktur som gjør huden fast, jevn og motstandsdyktig mot rynker. Fra begynnelsen av 20-årene produserer kroppen mindre elastin og huden begynner å bli slappere og mindre elastisk. Resultatet er at de første rynkene viser seg.

Huden på bryst og hals, også kalt décolletage, er spesielt sårbar for synlig aldring. Den er tynnere, mindre fuktig og beskyttes ofte mindre mot sol. Resultatet blir en kontrast mellom et godt ivaretatt ansikt og en hals og et bryst preget av mørke flekkerlinjer og rynker.
Obagi ELASTIderm Décolletage er et hudforbedrende program for bryst og hals. Jevnlig bruk bidrar til å redusere mørke flekker, fine linjer og rynker. Obagi ELASTderm Décolletage inneholder patenterte ingredienser som gjenoppretter sunn hud på hals og bryst. Et bi-mineralkompleks bestående av sink og kobber gjenoppretter elastin og bygger kollagen, og malonsyre bidrar til å stimulere produksjonen av nye hudceller. Denne behandlingen kan også kombineres med Restylane Skinboosters for et optimalt resultat. Og det beste av alt - den passer til alle hudtyper!

Sommertilbud

Sol og sommer er i anmars, og i den anledning har nå Colosseumklinikken i Oslo pakketilbud på Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30 og Ossential Daily Power Defense for optimal hudbeskyttelse. Kombinasjonspakken koster kr. 1990,- (full pris kr. 2600,-) og du sparer dermed hele 610 kr! Dette er produkter som også gravide og ammende kan bruke, og som fremdeles er effektive i anti-aging.

Daily Power Defense gir daglig DNA-reparasjon og antioksidantbeskyttelse, og virker derfor anti-aging. Den inneholder enzymer som forbedrer hudens evne til å reparere seg selv. Disse fester seg direkte til DNA molekylene og reparerer skade forårsaket av blant annet UV stråler og forurensning. Daily Power Defense leverer i tillegg retinol og antioksidanter som gradvis frigjøres for å styrke cellene og gjøre huden bedre rustet mot fremtidig skade.

Sunscreen + Primer SPF 30 beskytter huden og gir et jevnt underlag for sminke. Den er kåret til den beste solkremen av Total Beauty, nettautoriteten på skjønnhet. Titanoksid og sinkoksid gir bredspektret UVA – og UVB beskyttelse, og naturlig melanin gir en lett brunfarge som gjør at den også fungerer godt som sminkeunderlag. Solkremen egner seg spesielt godt for nordisk hud, som ofte har lite naturlig melanin.

Vekk med store porer og sorte prikker!

Høy talgproduksjon kan føre til oppblomstring av kviser, hudormer og forstørrede porer, og er et plagsomt og vanlig problem for mange. Den gode nyheten er at det finnes effektiv behandling som virker. Ulike medisinske kremprogram og peelinger kan brukes i kampen mot store porer. En meget virkningsfull hjemmebehandling av problemet er også en kombinasjon av Abradermol skrubb og ZO Offects TE-pads acne pore treatment.

Abradermol er en ansiktsskrubb som virker ved å fjerne hudens urenheter og stimulere til dannelse av ny hud. Effekten bygger på innholdet av Aluminium oksid krystaller. Abradermol øker elastisiteten i huden. Huden blir mykere og glattere på overflaten og fastere i dybden, og små uregelmessigheter på hudens overflate fjernes. Til behandling av arr og store hudporer i ansiktet anbefales Abradermol 3-4 ganger i uken.
Eksfolieringen av døde hudceller som tetter igjen porene gjør at aktive ingredienser kan trenge inn i huden og virke mer effektivt. Her kommer ZO Offects TE-pads acne pore treatment inn i bildet. Offects TE-pads inneholder 2 % salisylsyre som reduserer talg, og øker eksfolieringen av døde hudceller ytterligere. Den inneholder også planteekstrakter som reduserer og lindrer tørr hud. TE-pads kan brukes både forebyggende og behandlende, og inngår i den daglige hudpleien.